Ankara merkezli yürütülen “Kobani soruşturması” kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, avukatları aracılığıyla zehirlenme ve belediyeye kayyım atanacağı iddialarına ilişkin mesaj gönderdi.

Gözaltında zehirlenmesinin ardından sadece su tükettiği bilgisini veren Kars Belediye Eş Başkanı Bilgen, “Herkese selamlar. Hem buradaki görevliler hem de hastane personeli üzerlerine düşeni yaptı. Ama buradaki koşullarda aynı gıdaları almak, tedaviye imkan vermeyecektir. Bu nedenle bundan sonra, gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım” dedi.

KAYYIM İDDİALARI

Kars Belediyesi’ne kayyım atanacağı iddialarına ilişkin Bilgen, “Belediyemize kayyım atamayı düşünenler, yüz elli yıl önce Rus askeri valisinin Kars ile ilgili hatıralarını okusunlar. Vali şehri yönetemeyince, Şura kurmak zorunda kalmıştı” ifadelerini kullandı.

GÖRÜLECEK DAVALARI

Bilgen, bu hafta yargılandığı 3 davanın görülecek duruşmalarla ilgili şunları söyledi:

“Hala Türkiye’nin Zekeriya Öz’ün pisliğiyle oynamasını isteyenler, bunun herkese bulaşacağını bilmelidir. Bu hafta boyunca yargılandığım, tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı