İstiklal Caddesi'nde altı kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin resmi açıklamalardaki çelişkiler bazı soru işaretlerini de gündeme getirdi.

Saldırının faili olarak gözaltına alınan Ahlam Albashır'ın YPG tarafından gönderildiği iddia edildi.

Ahlam Albashır'ın kendileriyle hiçbir bağlantısı olmadığını belirten YPG, saldırıyla da ilgisi olmadığını açıkladı.

Ahlam Albashır'ın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Sultan Murat Tugayları ile bağlantılı olduğu da dile getirilen iddialar arasında.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan ise bugünkü yazısında 'Üç Taksim sorusu' başlığı altında, cevabı beklenen şu üç soruyu gündeme getirdi:

1- Taksim’deki terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashır kısa sürede yakalandı. Bunun için 1200 güvenlik kamerasının incelendiği belirtildi. Saldırgana Taksim’e kadar eşlik eden teröristin adının ise “Bilal H.” olduğunu öğrendim. Peki, Bilal H’nin bu satırlar yazılana kadar halen yakalanmamasının ve bir kare görüntüsünün bile henüz kamuoyu ile paylaşılmamasının nedeni ne?

2- Emniyet, saldırıyı PKK terör örgütünün yaptırdığını açıkladı. Peki, yapılan ilk operasyonda gözaltına alınan 48 kişiden büyük çoğunluğunun yabancı uyruklu olması garip değil mi?

3- Saldırganın Türkiye’ye kaçak yollarla Afrin’den girdiği belirtildi. Peki, asıl giriş yeri Afrin değil de İdlib olabilir mi?