Beyoğlu'nun en eski dükkanı olan Kelebek Korse ayakta kalma savaşını kaybetti.

Dükkan sahibi İlya Avramoğlu Santa Maria Kilisesi tarafından kendisine açılan tahliye ve kira tespit davalarıyla ettiği mücadele sonunda kiracılar açısından önemli bir aşama kaydedildiğini belirtti. 

Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 10 yılda kiracı tahliye yasasını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını, Anayasa Mahkemesinin de gerekçesiz tahliyeyi Anayasa'ya aykırı bularak bir inceleme başlattığını belirten Avramoğlu kira tespit davasının ardından kendisinden istenen 10 bin liralık kira bedeli nedeniyle ellerinin kollarının bağlandığını söyledi.

İlya Avramoğlu 15 Aralık 2015 itibariyle Kelebek Korse'nin anahtarını mülk sahibi Santa Maria Kilisesine teslim edecek ve 80 yıllık bir tarih ortadan kaybolacak.

'SULHU SEÇTİM, GİDİYORUM'

Davanın gelişimi hakkında konuşan İlya Avramoğlu 'Kira tespit davasında benden istenilen ücret aylık 10 bin lira. Ben buraya aylık 3500 lira artı olarak da 875 lira vergi olmak üzere toplamda 4375 lira ödüyorum. Bunu seneliğe vurduğumuzda ise ödediğim miktar 52.500 lira. Kilisenin benden istediği miktar ise 2500 lirası vergi olmak üzere 12500 lira, senelik ise tam 150 bin lira. 1 Aralıktan itibaren ise yeni kira dönemi başlıyor. Yeni kira döneminde bin liralık bir zam ile yıllık ödeyeceğim ücret 160 bin liranın üzerine çıkıyor. Bunların haricinde ise 25 bin liralık bir avukatlık ücretini de ödemek durumundayım. Kiliseye ait olan 130 metrekarelik dükkanlardan birisine 15.400 diğerine ise 16.500 lira kira ödenirken 20 metrekarelik benim dükkanımdan 10 bin lira nasıl isteniyor anlamış değilim.Benim bu kadar yüklü bir miktarı ödeyecek durumum yok o yüzden sulhu seçtim, gidiyorum' dedi.

Yatalak anne ve babasının yanında iki çocuğu olduğunu belirten İlya Avramoğlu başka bir yerde başka bir dükkan açmak istediğini söyledi.