Elektrik ve suları çevik kuvvet ekipleri eşliğinde belediye tarafından kesilen yurttaşlar, mahallede bir araya gelerek açıklama yaptı, evlerini vermeyeceklerini ve mahallelerini terk etmeyeceklerini belirtti.

Fetihtepe Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar, kendilerine evlerini boşaltmaları yönünde gönderilen tebligatlara itiraz ettiklerini, hâlâ sonuçlanmasını bekledikleri davalar olduğunu söylerken ramazan bayramı süresince ve bayram sonrasında kendilerine "evlerinizi boşaltmadığınız takdirde elektrik ve su hizmetiniz kesilecektir" denilerek telefon edildiğini belirtti.

Fetihtepe Mahallesi'nde görüştüğümüz yurttaşlar, AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin kentsel dönüşüm altında rant devşirmeye çalıştıklarını ve kendilerini 20 yıl boyunca borçlandırmak istediklerini söyledi.

Belediyenin kendilerine yaptığı ilk açıklamada tahliye işleminin "gönül rızasıyla" olacağını söyleyen yurttaşlar, bugün polis tarafından darbedildiklerini, elektrik ve sularının kesildiğini belirtti.

Yurttaşlar, belediyenin evlerini boşaltacak olanlara 1500 ila 2000 lira kira yardımı yapacağını açıklamasını ise komik bulduklarını ve o tutarla hiçbir yerde kiralık ev bulamayacaklarını vurguluyor.

211959

Öte yandan, Beyoğlu Belediyesinden yapılan açıklamada, şehir yenileme projesi kapsamında Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada'da beklenen sürecin başladığı, tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğal gaz erişimine son verildiği ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Evrensel