İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, adalet taleplerini yinelemek için Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 350'inci haftada bir araya geldi.

Eylemde konuşan İHD Yöneticisi İlyas Tarım, 90'lı yılların kutsal mücadelecileri bugünlere taşıyan Cumartesi Anneleri'nin isyan bayrağını yarınlara taşıyacaklarını söyledi.

Davutoğlu'nun ‘Beyaz Toros’ tehdidini hatırlatan Tarım, faili meçhul cinayetlerin işlenmesinde kullanılan beyaz Toros'ların Türkiye'nin yüzkarası cezasızlık politikasının da bir sembolü olduğun söyledi. Tarım, “Artık Türkiye geçmişiyle yüzleşmelidir diye diye dilimizde tüy bitmişken Başbakan Van'da yaptığı konuşmada  insanlarımızı ‘Beyaz Toroslar’lar  devrini geri getirmekle tehdit etmiştir. 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin işlenmesinde kullanılan ‘Beyaz Toros’lar Türkiye'nin yüzkarası cezasızlık politikasının da bir sembolüdür.

Daha geçen ay Cizre'de 2 hafta içinde 28 sivil insanı katlettiğinizi onlarcasını da yaraladığınızı ne çabuk unuttunuz.  Silopi'de, Şırnak'ta, Silvan'da, Bismil'de, Nusaybin'de onlarca masum insanı katlettiğinizi ne çabuk unuttunuz da bizi Beyaz Toros'larla tehdit ediyorsunuz.

O günden bugüne değişen tek bir şey varsa o da Beyaz Toros'ların yerini zırhlı Land'ların almış olmasıdır. Hala faili meçhul cinayetler işlenmeye devam edilmektedir. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Türkiye artık cezasızlık politikalarını terk etmelidir. Hem geçmişle ve bugünüyle yüzleşmek hem de cezasızlığın sona erdirilmesi için hakikat komisyonlarının kurulması gerekmektedir” dedi. 

(Batman-Medya)