ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında kullandığı "katil" ifadesi sebebiyle pişman olmadığı bildirildi.

Basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında kullandığı 'katil' ifadesi dolayısıyla pişmanlık duyup duymadığı sorusuna, "Hayır. Başkan, doğrudan sorulmuş bir soruya doğrudan bir yanıt verdi" cevabı verdi.

Öte yandan; Joe Biden'ın sözlerinin ardından Putin'den de açıklama geldi. Putin, Biden'i yarın ya da Pazartesi günü canlı yayında tartışmaya davet etti.

'CANLI YAYINA ÇIKALIM'

Rossiya 24 televizyona konuk olan Putin şu ifadeleri kullandı:

"Biden'ı davet etmek istiyorum, ancak bunu canlı, söylendiği gibi 'online' olarak yapma koşuluyla. Herhangi bir gecikme olmaksızın, doğrudan açık, direkt bir tartışma. Bana öyle geliyor ki bu Rusya, ABD ve diğer birçok ülke için ilgi çekici olurdu. Bunu pek fazla uzatmazdım, hafta sonu taygaya gitmek, biraz dinlenmek istiyorum, fakat bunu yarın da, ya da diyelim ki pazartesi yapmaya hazırım. Amerikan tarafı için uygun herhangi bir zaman bunu yapmaya hazırız. Daha şimdiden Dışişleri Bakanlığı’na ilgili talimatı vereceğim.”

Amerikan ABC televizyonuna verdiği röportajda, ABD istihbaratının iddia ettiği, "Rusya’nın 2020 seçimlerine müdahalesinin" sonuçlarının ne olacağı sorulan Biden, “(Putin) bunun bedelini ödeyecek. Yakında göreceksiniz” yanıtını vermişti.

Biden, bir gazetecinin "Putin'in katil olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise "Evet, düşünüyorum" yanıtını vermişti.

Kaynak: Sputnik