Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu sosyal konut projesine HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş tepki gösterdi.

Beştaş, sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede, "Sosyal Konut Projesi yurttaşı ev sahibi yapma projesi değil AKP’yi ve müteahhitlerini kurtarma projesidir" yorumunda bulundu.

Twitter'dan açıklama yapan Meral Danış Beştaş şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal Konut Projesi yurttaşı ev sahibi yapma projesi değil AKP’yi ve müteahhitlerini kurtarma projesidir.

Bir daha Türkiye’yi yönetemeyecekler ama iki yıl sonrası için konut teslim edecekler! Tıpkı paraları toplayıp kayıplara karışan batık müteahhit gibi.

2023 yılı yatırımları için Dolar kurunu 21.5 TL olarak hesaplayacaklar ama 250 bin konutun maliyeti zaman içinde değişmeden evler yapılacak zannedecekler!

Hem İstanbul dışında 16.000 TL altında hane geliri şartı arayacaksınız. Peki hangi yoksul hane hem kira ödeyip hem de kademeli olarak artacak ve hiç bitmeyecek bu borcu iki yıl boyunca ödeyebilecek?

Üç Asgari Ücretli’nin yaşadığı bir hane gelir sebebiyle Sosyal Konut Projesine başvuramıyor. Hane geliri 16.500 TL oluyor.

2 Asgari Ücretli emekçinin yaşadığı bir hane gelir itibariyle başvurabilse dahi hem kira hem konut borcu ile yaşananları zaten mümkün değil.

Hiçbir detayına hakim olmadıkları, çelişkilerle dolu bu proje bir kurtarma projesidir.

AKP’yi ve müteahhitlerini kurtarma projesi değil halkın sorunlarına çözüm olacak, halktan yana, halk lehine projeler hayata geçirilmelidir."