Siyah-beyazlı kulüple 1.5 senelik sözleşme imzalayan ve bu süre zarfında Süper Lig ile Türkiye Kupası kazanan teknik direktör Sergen Yalçın'ın sözleşmesi bitmiş ve kulüple olan görüşmeler de tıkanmıştı. Beşiktaş yönetimi ile Yalçın arasında sonunda anlaşma sağlandı.

Siyah-beyazlı kulüp sosyal medya hesabından, "10'un yeri burası" notuyla Emre Kocadağ, Sergen Yalçın ve Ahmet Nur Çebi'nin beraber çektirdiği fotoğrafı paylaşarak anlaşmanın gerçekleştiğini resmen duyurdu.

BİR YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ, geride kalan sezonu çifte kupayla kapatan teknik direktör Sergen Yalçın ile 1 senelik anlaşma sağladıklarını söyledi.

Kocadağ, siyah-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi ve teknik direktör Sergen Yalçın ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Tüm Beşiktaş camiasına ve Türk futboluna hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" diye Kocadağ, "Sergen Yalçın, geçen senenin çift kupalı hocası. Beşiktaş'ın öz kaynak düzeninden yetişmiş, hem futbolculuğu hem de hocalığıyla Türk futboluna katkı sağlamış biri. Hocamız, 47-48 yaşında. Bu kariyer için genç sayılabilecek bir yaş. Önünde uzun bir zaman var. İnşallah uzun bir hocalık dönemi olacak. Beşiktaş'ta olması bize keyif veriyor ve bizler için gurur kaynağı. Kendi öz kaynak düzenimizden çıkıp kupaları kaldırması, şampiyonluklar yaşatması bizim için ayrı bir gurur" ifadelerini kullandı.

'BAŞKA ANLAMLAR ÇIKARMAK DOĞRU OLMAZ'

Siyah-beyazlı kulübün asbaşkanı, Yalçın ile görüşmelerin uzamasından başka anlamların çıkarılmaması gerektiğini belirterek, "Geçen sene kupaların sonunda yeni sözleşmeyle alakalı görüşmelerimiz başladı. Bu süreç bir parça uzun sürmüş ve sancılı geçmiş olabilir ama görüşmelerin olumlu biteceğine dair hiçbir endişemiz olmadı. Başkanımız ve yönetim kurulu olarak bu sürecin olumlu biteceğine yürekten inanıyorduk. Hocamız da anlaşma taraftarıydı. Bu süreçler, hedefleri olan takımlarda yaşanabiliyor. Beşiktaş gibi büyük camialarda bu süreçlerin uzaması yanlış anlaşılmamalı. Bu, bütün büyük kulüplerde yaşanıyor. Bazen de çok erken bitebiliyor. Buradan başka anlamlar çıkarmak doğru olmaz" diye konuştu.

'ANLAŞMA SÜRESİ YALÇIN'IN TERCİHİ' 

Sözleşmenin 1 senelik olmasını Sergen Yalçın'ın istediğini aktaran Emre Kocadağ, "Göreve geldiğimizde 1,5 senelik sözleşme yapmıştık. Bir sene olması hocamızın tercihi. Bizim için de uygun bir süreç. Seneye takılacağımız bir konu yok. Beşiktaş ve Sergen Yalçın'ın gönül birlikteliği sözleşmelere sığacak şekilde değil. Süre, sözleşmede yazan bir madde sadece" ifadelerini kullandı. 

Emre Kocadağ, Sergen Yalçın'ı bazı yöneticilerin istemediği şeklindeki iddialarla ilgili, "Yönetim kurulumuzdan Sergen hocaya, Sergen hocadan da yönetim kurulu üyelerimizden hiçbirine karşı sevgi veya saygı anlamında bir şey yok. Sadece bizin yol yürürken yaptığımız, tecrübelendiğimiz bazı konular var. Bunların da tartışılması gayet normal. Bunları da aramızda çözdük. Sergen hocanın isimlere karşı takıldığı bir konu yok. Yönetim kurulumuz birbirine bağlı, kenetlenmiş bir yönetim kurulu. Başkanımız, yönetim kurulu ve hocamız biriz. Camia tek bir vücut. Bizi bölmeye çalışanlara taraftarımız lütfen prim vermesin." açıklamasında bulundu.

'SALİH UÇAN İLE PRENSİP ANLAŞMASINA VARDIK'

Emre Kocadağ, geçen sezonu Aytemiz Alanyaspor'da geçiren Salih Uçan ile prensip anlaşmasına vardıklarını dile getirdi.

Transfer konulardan Sergen Yalçın ile irtibat halinde olduklarını aktaran Kocadağ, "Bu süreçte transferle alakalı durmadık. Transferlerle alakalı görüştüğümüz oyuncular var. Scout ekibimiz ve hocamızla paylaştığımız oyuncular var. Yarından itibaren çok daha hızlı bir şekilde transfere eğileceğiz. Elimizde bir oyuncu havuzu var. Hocamızın tavsiye edeceği oyuncular olacaktır. Bunlarla alakalı oturup konuşacağız" diye konuştu.

Sergen Yalçın konusuna öncelik verdiklerini aktaran Kocadağ, "Salih Uçan ile prensip anlaşmasına vardık. Bir sıkıntı yok. Hocamız öncelikliydi. Hocamızı hallettikten sonra transferleri açıklamak istedik" dedi.

Milli futbolcu Kenan Karaman ile ilgilenip ilgilenmediklerinin sorulması üzerine Kocadağ, "Görüştüğümüz ve son aşamaya geldiğimiz birkaç oyuncu var. Hocamızın onayından sonra bu oyuncuları yavaş yavaş açıklarız." diyerek sözlerini tamamladı.