Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki altıncı ve son maçında İngiltere'nin Stoke City takımını 3-1 mağlup etti. Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada Stoke City'nin golünü 29. dakikada Fuller kaydederken, Beşiktaş'ın gollerini 59. dakikada (Penaltıdan) Fernandes, 74. dakikada Mustafa Pektemek ve 82. dakikada Edu attı.

Alınan bu sonuçtan sonra Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nu 12 puanla ilk sırada tamamlayarak bir üst tura çıktı. Stoke City ise gruptan ikinci olarak çıktı.

Grupta oynanan günün diğer maçında ise Dinamo Kiev ile Maccabi Tel Aviv 3-3 berabere kaldı.

Alınan bu sonuçlardan sonra Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nu 12 puanla ilk sırada tamamlayarak bir üst tura çıktı.

 

Karşılaşmadan Notlar

 

3. dakikada Veli'nin pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Almeida'nın bekletmeden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

11. dakikada Fernandes'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Ernst, rakiplerinden kurtulduğu anda sert vurdu, ancak kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

12. dakikada Veli'nin sol çaprazdan falsolu vuruşunda, kaleci son anda meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

16. dakikada İsmail'in rakip yarı alanda kaptırdığı topu alan Jones'in ara pasında savunmanın arkasında meşin yuvarlakla buluşan Jerome, bir anda kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Rüştü başarılı bir şekilde topu kornere gönderdi.

21. dakikada Fernandes'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Holosko, meşin yuvarlağı bekletmeden yanındaki Almeida'ya bıraktı. Bu oyuncunun ceza yayı içinden sert şutunda, kaleci Begovic, yine başarılı bir şekilde topu kornere gönderdi.

29. dakikada İsmail'in kötü pasını Fernandes'den önce Jones kaptı. Bu oyuncu bekletmeden Fuller'i gördü. Fuller, ceza alanı önünden sert vurdu, Egemen'e çarpan meşin yuvarlak Rüştü'nün üstünden filelere gitti: 0-1.

30. dakikada Beşiktaş yine büyük bir hata yaptı. Rüştü'nün degajında topu alan Egemen, tekrar kalecisine vermek isterken Fuller araya girdi. Rüştü'nün müdahale ettiği top Fuller'e çarpıp siyah-beyazlı takımın kalesine yöneldi. Üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönen meşin yuvarlağı bir kez daha bu oyuncu kaleye göndermek istedi, ancak Egemen'in müdahalesiyle rahat bir kafa vuruşu yapamayınca top auta gitti.

38. dakikada savunmadan seken topu önünde bulan Fernandes'in cepheden sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Stoke City üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

46. dakikada kullanılan serbest vuruşta Fernandes’in şutu kalecide kaldı.

 

49. dakikada Mustafa Pektemek sol çaprazdan uzak kale direğine bir şut gönderdi fakat top az farkla üst ağlarda kaldı.

 

57. dakikada Fernandes’in ara pasına hareketlenen Almeida, Upson’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi önce penaltıyı verdi ardından kırmızı kartla Upson’ı oyundan ihraç etti.

 

58. dakikada topun başına geçen Fernandes, topu filelere göndererek skoru eşitledi (1-1).

 

65. dakikada penaltı noktası üzerinde topla buluşan Fernandes, gelişine voleyle vurdu ama kaleci son anda kurtardı.

 

69. dakikada Almeida’nın çaprazdan gönderdiği şut az farkla auta gitti.

 

73. dakika Mustafa Pektemek arkası dönükken topla buluştu, dönüp vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

 

74. dakikada Fernandes’in kullandığı köşe vuruşunda Mustafa Pektemek kafayla vurdu ve siyah-beyazlılar 2-1 öne geçti.

 

83. dakikada Alves topu sol çapraza çıkarttı, topu alan Edu bekletmeden vurdu ve skor 3-1 oldu.

Karşılaşma bu skorla tamamlandı. (CNN Türk)