Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, şike iddiaları netleşene kadar Türkiye Kupası'nı federasyona iade etme kararı aldı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş'ı bu kararından dolayı tebrik ettiğini açıkladı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, futbolda şike iddiaları kapsamında siyah-beyazlı kulübün futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve futbol takımının teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun tutuklanması üzerine bahsi geçen İstabul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan finalde kazanılan kupayı aklanana kadar Türkiye Futbol Federasyonu'na iade etme kararı aldı.

PENALTILARLA KAZANMIŞTI

Bilindiği gibi 11 Mayıs 2011 tarihinde Kayseri Kadir Has Stadı'nda Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Türkiye Kupası finalinde, siyah-beyazlı ekip normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2 biten maçta penaltı atışları sonucu rakibini 6-5 yenerek mutlu sona ulaşmıştı. Maçta şu an Metris Cezaevi'nde olan İbrahim Akın da bir gol atmıştı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiröen, o maçı babası Erdoğan Demirören'in rahatsızlığı nedeniyle izleyememiş ve aceleyle hasteneye gitmişti. Siyah-beyazlı futbolcular İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u devirerek kazandıkları kupayı, moral olması amacıyla Erdoğan Demirören'in yanına götürmüştü.

3 Temmuz'da başlayan şike soruşturması kapsamında şu ana kadar 31 kişi tutuklandı.