UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk karşılaşmasında Beşiktaş , deplasmanda Tromsö'ye 2-1 yenildi.

Beşiktaş, Norveç temsilcisi Tromsö ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçının ilk yarısını Almeida’nın golüyle 1-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında baskı yapan rakibi karşısında kontrollü oynayan Beşiktaş, geliştirdiği ani ataklarla rakip kalede gol aradı. Maçın henüz 9. dakikasında Almeida ile öne geçen siyah-beyazlılar, kalan dakikalarda kontrollü oyununu sürdürdü ve devreyi 1-0 önde kapadı.

Tromsö ise ilk yarıda Beşiktaş karşısında gol bulmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı. Özellikle sağ kanadı kullanarak Beşiktaş kalesine yüklenen Norveç temsilcisi, ilk 45 dakikada önemli bir gol pozisyonu üretemedi.

9. dakikada Dentinho’nun pasına hareketlenen Fernandes’in sağdan ortasında savunmanın ıska geçtiği topla ceza alanı içinde buluşan Almeida, yerden bir vuruşla topu ağlara göndererek, Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. 45. dakikada Fernandes’in ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Shalman, topu güçlükle kornere çeldi ve karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş 1-0 önde bitirdi.

İlk yarıda daha derli toplu bir oyun ortaya koyan Beşikaş, ikinci yarıda adeta dağıldı. Siyah-Beyazlı takım, art arda yediği iki golle şok yaşadı. 49. dakikada Ersan Gülüm, Tromsö'lü rakibini ceza sahası içinde yere düşürünce karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Thomas Bendiksen, ağları havalandırarak mücadeleye 1-1'lik eşitliği getirdi. 68. dakikada Tromsö adına sahneye Joshua Pritchard çıktı ve Beşiktaş, 2-1 geriye düştü. Bu gol, aynı zamanda maçın skorunu belirledi.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

İstanbul'dan gelenlerin yanı sıra Tromsö ve Norveç'in diğer şehirlerinde yaşayan yaklaşık 100 kadar Beşiktaş taraftarı, 7 bin kişilik Alfheim Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak Beşiktaş'ı destekledi. Tromsö taraftarları da Beşiktaş maçına ilgi gösterip, kale arkası tribün dışındaki bölümleri doldurdu.