Polisin attığı gaz bombasıyla yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Mehmet Ezer'in babası Nazım Ezer'i arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu ve sabır diledi.

Silvan'da polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in ailesine destek ziyaretleri sürüyor.

Akşam saatlerinde İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve Eğitim Sen Silvan Temsilciliği, aileyi ziyaret etti.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak da Ezer ailesini hastanede ziyaret etti. Kışanak, Mehmet'in doktorundan durumuna ilişkin bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Kışanak, Ezer'in hala yoğun bakımda olduğunu belirtti.

Yetkililerin şu ana kadar açıklama yapmamasını manidar bulan Kışanak, "Polisin yargıya teslim edilmemesi üzüntü vericidir. Hükümet polisi yargıya teslim etmemeye direniyor. Devlet suç işleyenleri koruyarak suç örgütü haline gelmiştir" diye konuştu. AKP'nin mitingine de değinen Kışanak, Erdoğan'ın 2006 yılında "çocuk da olsa kadın da olsa gereği yapılacaktır" tutumunun devam ettiğini kaydetti. Kışanak, Mehmet'in bu zihniyetin son kurbanı olduğunu belirtti.

BERKİN ELVAN'IN BABASINDAN EZER AİLESİNE TELEFON

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan ve 269 günlük hayat mücadelesinden sonra 11 Mart'ta yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da Mehmet Ezer'in babası Nazım Ezer'i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Elvan'ın, Nazım Ezer'e sabır dilediği öğrenildi.

SİLVAN'DA ÇATIŞMALAR

Öte yandan, Mehmet Ezer için dün akşam Silvan'da eylem yapıldı.

Gençler, "Silvan uyuma Mehmedine sahip çık" sloganıyla sokağa çıktı. Azizoğlu Caddesi üzerinde bir araya gelen yüzü kapalı gençler, yolu trafiğe kapattı. Gençler, olay yerine gelen TOMA'ya taş, ses bombası ve havai fişek attı. Polis, gençlere tazyikli su ve plastik mermi ile saldırdı. Çatışmalar uzun süre devam etti. (ETHA)