Okmeydanı’nda polisin gaz fişeğiyle vurulan ve 267 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın 19 yaşındaki ablası Gamze Elvan evinin yakınında sivil polislerce gözaltına alınmak istendi.

Baba Sami Elvan, “Benden daha ne istiyorlar. Bir tane aldılar yetmedi mi? Az mı geldi size?” diyerek isyan etti.



‘BEN ONUNLA BİRLİKTE AĞLAMAYA BAŞLADIM’

Nokta dergisinden Pervin Metin’e konuşan Elvan olayı şöyle anlattı: “Küçük kızım, haftada birkaç gün dershaneye gider.

Gamze, o gün akşam saatlerinde kardeşini dershaneden almak için evden çıkmış. Ben de eve girmek üzereydim. Telefonum çaldı ve kızım hüngür hüngür ağlıyor. Sadece ağlıyordu. Çok korktum, kaza yaptığını düşündüm.

Yanındaki arkadaşım telefonu alıp yerini söyledi. Yanına gittiğimde konuşamıyordu. Ben de onunla birlikte ağlamaya başladım. Sivil kıyafetli polisler, kimliğini görmek istemiş. O da vermek istememiş. Aralarında münakaşa olmuş. Sonra polis olduğunu söylemişler. Akrepten inen başka polisler de yanlarına gelmiş.”

‘EVİMİN 50 METRE YUKARISINDA ÇOCUĞUMA BASKI UYGULANDI’

Kızının polisleri tahrik etmekle suçlandığını belirten baba Elvan, “Asıl siz halkı tahrik ediyorsunuz. O bölgedeki polis, kızlarımı, eşimi, beni çok iyi tanır.

Nasıl yaşadığımızı, ne yiyip içtiğimizi, her şeyimizi bilirler. Tanıdığın halde neden kimlik soruyorsun? Bilmiyorlar, tanımıyorlarmış gibi çocuğuma baskı uyguluyorlar? Evimin 50 metre yukarısında, emniyet tarafından çocuğuma baskı uygulandı. Bile bile bunu yapıyorsan altında başka bir şey ararım” ifadelerini kullandı.

‘BİR TANE ALDILAR YETMEDİ Mİ?’

“Benden daha ne istiyorlar. Bir tane aldılar yetmedi mi? Az mı geldi size? Bizi baskıyla bir kez daha mı yıkmak istiyorsunuz? Nerede gariban var onu mu buluyorsunuz?” sözleriyle polise tepki gösteren Elvan şöyle devam etti: “Kızımın psikolojisini biliyor musunuz, hayatına nasıl devam ettiğini? Bu sene üniversiteyi kazanamadı. O çocuğun masum kardeşini elinden aldınız.

Onu yetim bıraktınız. Gelin toptan götürün hepimizi. Ne yaşadığımızı biz biliriz. Masum çocuğumu elimden aldılar. Kime ne yapmıştı?”

‘ÇOCUĞUMUN SORUMLUSU BU ÜLKENİN BAŞINDAKİ KİŞİ’

‘Bu ülkenin en başındaki kişi’ dediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a öfkeli olduğunu vurgulayan Elvan, “Benim çocuğumun sorumlusu odur.

Berkin ve Gezi çocukları hayatta yoksa, nedeni odur. Daha sonra da çocuğumu vuran maşalarıdır. ‘Emri ben verdim, benim polisim destan yazdı’ dedi. İnsanların hayatı, oraya dikilecek şey ne idiyse ondan daha mı değerli? Mal, candan daha değerliymiş. Aklım ermiyor. Ne siyasetten ne de politikadan anlarım! Sadece hukuk, adalet istiyorum” dedi.