Polisin attığı biber gazı kapsülüyle yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın 'terör örgütleri içinde bir çocuk' olduğunu öne sürerek polisi savunan dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuk masumdur. Çocuğun masumiyetine el uzatan, hele onun canına kasteden herkes alçaktır, canidir" dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Çocuk masumdur. Çocuğun masumiyetine el uzatan, hele onun canına kasteden herkes alçaktır, canidir. Suriye’de, Filistin’de, Mısır’da, Irak’ta içlerinde çocukların da olduğu masumları katleden herkesi lanetliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da ATO Congresium’da, AFAD lojistik depolarının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ÖZGECAN ASLAN 


“Bizim ülkemizde Özgecan ile alakalı jandarma ve polis faili anında buldular. İşte şimdi yargı burada üzerine düşecek görevi yapacak ve faillere cezayı en üst düzeyde vermek zorundadır. Bu milletin vicdanın en azından bunlarda layığını buldu derler.

Anne ve babasının bu olayda takındıkları tavrı şahsım, milletim ve ailem adına duygu ve hayranlıkla izledim çünkü her anne ve babanın bu tavrı sergilemesi mümkün değil. Sokaklara çıkıp istismar edenler önce kendilerine baksınlar.

‘ÇOCUK MASUMDUR'

“Çocuk masumdur. Çocuğun masumiyetine el uzatan, hele onun canına kasteden herkes alçaktır, canidir. Suriye’de, Filistin’de, Mısır’da, Irak’ta içlerinde çocukların da olduğu masumları katleden herkesi lanetliyorum.

“Siz bakmayın Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizi ülkemizde misafir etmemize ‘ihanet’ diyenlere. Siz bakmayın Başbakan olduklarında Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini söyleyenlere. Onlar ensar ne demektir bilmezle, onlar muhacir ne demektir bilmezler, onlar milletimizin gönül kapısının ne kadar açık olduğunu bilmezler.

“Bunları bilmedikleri için de aslında hiçbir zaman bu ülkede bunlar Başbakan olamazlar ve asla kimseyi ülkelerine geri gönderemezler.

ERDOĞAN BERKİN ELVAN'I TERÖRİST İLAN ETMİŞTİ


Dönemin Başbakan'ı Erdoğan, biber gazı kapsülüyle yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın 'terör örgütleri içinde bir çocuk' olduğunu öne sürerek, 'Yüzü poşulu birinin kaç yaşında olduğunu nereden anlayacak' sözleriyle polisi savunmuştu.

Erdoğan, Gezi Parkı sürecinde İstanbul Okmeydanı'nda evine ekmek almaya giderken polisin attığı biber gazı fişeğinin kapsülüyle yaralandıktan sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan için "terör örgütlerinin içine aldığı, terör örgütlerinin içinde yüzü poşulu bir çocuk" ifadesini kullanmış ardından şunları söylemişti:

"Cebinde demir bilyeler olan bir çocuk. Ne ekmek alması, ne alakası var. Polis orada yüzü poşulu, elinde sapanla demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden anlayacak"

Erdoğan, Berkin Elvan'ın annesini de "mezarına niye demir bilyeler koydunuz" sözleriyle hedef alarak Berkin Elvan'ın Annesini ve babasını da kalabalığa yuhalatmıştı.

(Demokrat Haber)