12 Eylül askeri darbesi sonrası gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Ana'nın anısına Çankaya'da Berfo Ana Parkı açıldı.

12 Eylül sonrası oğlu gözaltında kaybedilen ve ömrünün son 33 yılını oğlu Cemil Kırbayır'ı aramakla geçiren, kayıp ailelerinin simge ismi Berfo Ana adına Çankaya Belediyesi tarafından ODTÜ 100. Yıl kapısı yanında 18 bin metrekarelik alana inşa edilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

12 Eylül 1980'den sonra yaşanan faili meçhul cinayetlere ve kayıplara karşı ailelerin direnişinin simgesi haline gelen, gözaltında kayıp Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Ana'nın anısına ODTÜ’nün yanında Berfo Ana heykeli yapıldı.

Berfo Ana Parkı’nın açılış törenine katılan ve kurdela kesen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bir konuşma yaptı.

Tekin, "Berfo Ana gibi yürekli annelerin başlattığı mücadele sayesinde 12 Eylül zindanlarında yaşanan insanlık dışı zulüm dünya tarihine mal oldu. Bugünlerde darbeyle mücadele ediyoruz havasındakilerin görmediği, görmek istemediği şanlı direnişin simgesi Sevgili Berfo ana adına yaptırılan bu parka emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Burası 100 yaşındaki bir kadının çocuğunu bulmak adına verdiği mücadelenin Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmasını isteyenlere karşı bir meşale gibi demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yaşadığı yer olacaktır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Tekin, CHP milletvekilleri ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile birlikte açılışı yaptı. (skytürk)