Mersin'de, "DHKP/C'nin örgütsel faaliyetleri" yürütüldüğü savıyla basılan gençlik yaz kampında gözaltına alınan 18 kişiden 10'u tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Aynı operasyon kapsamında 14, 15 ve 17 yaşlarında üç çocuk daha 'bere', 'kitap' ve 'ayraç' delil gösterilerek tutuklandı.

Gençlik yaz kampında gözaltına alınarak şortlarla mahkemeye çıkarılan 18 kişiden 10’u tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Aynı operasyon kapsamında 14, 15 ve 17 yaşlarında üç çocuk tutuklandı. Tutuklanma gerekçesi ve kanıt olarak, üzerinde yıldız amblemi bulunan bir kitap ayracı, “Direniş, Ölüm, Yaşam” isimli bir kitap ve bir yıldızlı bere gösterildi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Mersin 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin sorgu tutanağına göre, 21 Ağustos’ta hakim karşısına çıkarılan 17 yaşındaki S.B., kampta günlerini denize girip çocuklarla oynayarak geçirdiğini belirterek, “Bunun haricinde gazete ve kitap okuyordum. Hepimizin bir politik görüşü vardır. Ancak kampta politik görüşlerimizle ilgili konuşmuyorduk” dedi.

16 yaşındaki O.S. ise yasadışı örgütle bir bağlantısının olmadığını kaydederek, “Çantamda bulunduğunu söylediğiniz kitap ayracını hatırlamıyorum. Kitabım olduğu doğrudur ama kitap ayracını koyduğumu hatırlamıyorum. Çantamda ele geçen ‘Direniş, Ölüm ve Yaşam’ isimli kitabı okumadım” dedi.

14 yaşındaki Y.D.A. da, “Kamp süresince denize girdik, kitap okuduk, sohbetler ettik ve oyunlar oynadık. Bize herhangi bir eğitim verilmedi. Herkes istediği gibi gezip eğleniyordu. Gözaltındayken ben ve arkadaşlarım işkence gördük” dedi.

Mersin 2. Sulh Ceza Hakimliği, iki çocuğu adli kontrolle serbest bırakırken, S.B., O.S. ve Y.D.A.’yı “silahlı örgüte üye olma” suçundan cezaevine gönderdi.