Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgalin ilk günlerinde Rusya lideri Vladimir Putin’in kendisine Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi öldürmeme sözü verdiğini söyledi.

Times of Israel’de yer alan habere göre, eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Rusya’nın Ukrayna’da 24 Şubat 2022’de başlattığı işgalden birkaç gün sonra arabuluculuk amacıyla gittiği Moskova’da Putin’le yaptığı görüşmeyi anlattı.

Bennett, “Zelenski’nin tehdit altında olduğunu biliyordum. Putin’e ‘Zelenski’yi öldürme niyetiniz var mı?’ diye sordum. Putin, ‘Zelenski’yi öldürmeyeceğim’ dedi” ifadelerini kullandı.

Bennett, Putin’den Zelenski’yi öldürmeyeceğine dair söz vermesini istediğini, Rusya liderinin “Zelenski’yi öldürmeyeceğim” diye tekrarladığını söyledi.

Eski İsrail Başbakanı, Putin’le üç saat süren görüşmenin ardından Zelenski’yi aradığını ve görüşmenin detaylarını aktardığını söyledi.

Zelenski’nin o konuşmaya kadar sığınakta olduğunu söyleyen Bennett, “Konuşmadan iki saat sonra Zelenski ofisine gitti ve ofisinden bir selfie paylaşarak ‘Korkmuyorum’ dedi” ifadelerini kullandı.

Doğrulanmamış kaynaklara göre Rusya’nın işgalinden bu yana Zelenski’ye yönelik birden fazla suikast girişimi önlendi.