Ben Fero adıyla tanınan rapçi  Ferhat Yılmaz, "Kürdistan'ın başkenti Ankara'dır, İstanbul'dur" diyen Ezhel'e tepki gösterdi.

Instagram hesabından bir açıklama yayınlayan rapçi, "Özel hayatındaki hiçbir insanı umursamayan, sorumluluk getiren bir durum olduğunda salak yapan insan, günlerdir halkım, ülkem gibi söylemlerle sanki bir kurtarıcıymış gibi davranıyor" dedi.

Ben Fero'nun açıklamaları şöyle:

"Özel hayatındaki hiçbir insanı umursamayan, sorumluluk getiren bir durum olduğunda salak yapan insan, günlerdir halkım, ülkem gibi söylemlerle sanki bir kurtarıcıymış gibi davranıyor. Kendisini 'Devrim var, başa geç' diye çağırsanız ya geç kalır ya hiç gelmez. Daha gülünç ve cringe bir durum olamaz. İşin daha acı tarafıysa bir sürü genç insan bu yazıların altında tartışıyor, anlamlandırmaya çalışıyor. Konuşulmayan tek konu ise asıl eksik olan eğitim konusu."

"Senin ne alakan var diyenler ya da önceden neden görüştün diyenler; alaka var çünkü bu gibi saçmalıklar Türkiye'de bu sektörün prestijini düşürüyor. Gün geçtikçe sektörün kitlesi daha da kalitesiz ve eğitimsiz bir hal alıyor. Yorumsuz kalmak da bu ülkede yanlış anlaşılmıyor ve bu işi kötü niyetle yapan başka kişilere yarıyor. Geçmiş konusuna gelince, o zamanlar kendisiyle hiphop konuşuyorduk ve kendisi hiphop müzik yapıyordu. Bu şekilde saçmalamıyordu. Ama bunun üzerinden çok zaman geçti."

NE OLMUŞTU?

Ezhel'in, Twitter'da bir sohbet odasında tartışmalara neden olan konuşması şöyleydi:

“Zaten Rumlar gitmiş, zaten Ermeniler gitmiş. Ben bir de Kürtler giderse benim kalbim artık dayanmaz. Kürdistan’ı ve Kürt halkının şeyini savunuyorum ama bence zaten Kürdistan’ın başkenti Ankara’dır İstanbul’dur. Bir şekilde bu meselenin çözüleceğine inanıyorum. Ben de zamanında bir faşisttim. Otobüste iki kişi arasında Kürtçe konuşunca uyuz oluyordum. Çünkü bana böyle öğretildi. Güzel günler göreceğimize inanıyorum."

Ezhel, şarkılarında ‘uyuşturucu kullanımını özendirme’ iddiasıyla tutuklanmış, sonrasında beraat etmiş ve Almanya’ya yerleşmişti.