Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden 'Alevi' notuyla bir paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun videoda "Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman'ım..." çıkışı geniş yankı uyandırdı. Sosyal medyada büyük destekle karşılanan video iki saat içerisinde 12 milyon 500 bin görüntülenmeye ulaştı. Kılıçdaroğlu'nun, çalışma masasında çektiği videoda, "Alevilik", "Dersim'in Yazılamayan Hazin Hikayesi", "Başarabiliriz", "Adalet" ve "Bir Avuçtular, Deniz Oldular" kitapları izleyenlerin dikkatini çekti.

SAADET PARTİSİ: BU ÇARPIK DÜZENE HEP BİRLİKTE SON VEREBİLİRİZ

Saadet Partisi'nin resmi Twitter hesabından destek mesajı yayımlandı.

Saadet Partisi Kılıçdaroğlu'nın videosunu alıntılayarak, "Kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi ve “kimlik siyaseti”ni değil güzel âhlakı, adaleti, hakkaniyeti ve samimiyeti seçerek, bu çarpık düzene hep birlikte son verebiliriz" notunu kullandı.

UYSAL ALINTI İLE DESTEK VERDİ

Millet İttifakı bileşenlerinden Demokrat Parti Gelen Başkanı Gültekin Uysal'da videoyu alıntılayarak, "Şah-ı Merdan Hz. Ali ne güzel buyurmuş; "Kalp temiz olursa, dilden güzel sözler çıkar" notunu kullandı.

ERCÜMENT AKDENİZ: MEZHEP KIŞKIRTMASINA YETER ARTIK!

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Akdeniz, "Kemal Beyin “Ben Aleviyim” çıkışı önemlidir, değerlidir" ifadelerini kullandı.

Mezhep kışkırtmalarına 'yeter artık' diyen Akdeniz, "Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si ile tüm halk tek adam yönetiminden kurtulmalıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu'na sosyal medya üzerinden gelen diğer destek mesajları şöyle: