Vücudunuzda gerek görünümü gerekse tıbbi açıdan size zararlı olan bir ben söz konusuysa ve ben aldırmak tehlikeli mi diye merak ediyorsanız sizlere yanıt vereceğiz.

Ben Tedavisi

Bazı benler estetik olarak kişilerde rahatsızlık oluşturmaktadır. Bu benlerin görünümünden rahatsızlık duyuyorsanız benlerin alınması için ben tedavisi yöntemlerine başvurmalısınız. Pek çok klinik ve hastane benleri almak için eski usul olan cerrahi yöntemleri tercih etmektedir. Ancak cerrahi yöntemler benlerin tedavisinde çok kötü izler kalmasına yol açabilmektedir.

Benlerinizden en az iz bırakacak tedavi yöntemi ile kurtulmak istiyorsanız sizlere İzmir kliniğimizde uyguladığımız radyofrekansla buharlaştırma yöntemi ile tanıştıralım. Bu yöntem lokal anestezi altında uyguladığımız bir tedavi yöntemi olup benin ciltten buharlaştırılmasını sağlamaktadır. Bu tedavimizin ve iyileşme sürecinizin adımları şu şekildedir:

  1. Lokal anestezi yapılır.
  2. Hastanın buharlaştırılacak beni tespit edilir ve bölgeye radyofrekans dalgaları gönderilir.
  3. Bu dalgalar sonucu ben buharlaşır.
  4. İşlemin ardından önce benin buharlaştırıldığı bölgede kabuk oluşumu gözlenir.
  5. Kabuğun düşmesinin ardından birkaç ay içerisinde geçecek kızarıklık oluşumu gözlenir.
  6. Ortalama ameliyatın üzerinden 2,5 – 3 ay geçmekle birlikte benin alındığı bölge cilt tonuna kavuşur.

Bitkisel Yollarla veya İlaçla Benlerden Kurtulmak Mümkün mü?

Benlerinden rahatsız olan pek çok kişi bitkisel yollarla veya ilaçla benlerden kurtulmak mümkün mü diye merak etmektedir. Bu soruya benin nasıl oluştuğu ile ilgili tanımlamamızla cevap verelim. Benler melanin adı verilen renk pigmentinin bazı hücrelerde yoğun olarak görülmesi sonucu oluşan cilt oluşumlarıdır. Benler kırmızı, pembe, açık kahverengi ya da koyu kahverengi gibi çeşitli renklerde; oval, dağınık, kare gibi çeşitli görünümlerde oluşabilmektedir. Ben, hücreler içinde pigmentasyonun yoğun olarak görülmesi sonucu oluştuğu için herhangi bir bitkisel tedavi ya da ilaçla bu pigment maddelerinin hücrelerden atılması mümkün olmayacaktır. Size ilaç ya da birkisel tedavi yolları öneren kişilere itibar etmeyiniz. Günümüzün tıbbı ile ancak benler doktorlar tarafından uygulanan tedavi yöntemleri ile yok edilebilmektedir.

Kanserleşme Eğilimi Olan Benler

Özellikle vücudunda çok yoğun ben oluşumu gözlemleyen kişiler bu benlerin cilt kanserinin işareti olup olmadığı konusunda korkuya kapılırlar. Genel olarak kanserleşme eğilimi olan benler daha koyu olduğunu söyleyelim. Ancak koyu benlerin doğrudan kanserleşmeye eğilimi olduğu anlamına gelmez; bunların çok azı kanserleşir diğerleri diğer benler gibi hayat boyu kanserleşmeden kalabilir.

Benlerin kanserleşmeye eğilimi olup olmadığı şöyle anlaşılır:

  1. Benden biyopsi alınır. Biyopsi alınırken cerrahi ya da radyo frekans yöntemi tercih edilebilir.
  2. Alınan biyopsi örneği laboratuvarda patolojik olarak incelenir ve kanser emarelerinin olup olmadığı incelenir.
  3. Eğer kanserleşme emareleri gözlemleniyorsa bu benler en kısa sürede tedavi edilir.

Vücudunuzdaki benlerin kanserleşmeye eğilimi olan benler olup olmadığını merak ediyorsanız, benlerinizden kurtulmak istiyorsanız İzmir kliniğimizle iletişime geçerek randevu alabilir ve detaylı bir muayene ile merak ettiğiniz soruların cevabını uzmanımız yardımıyla alabilir. Benlerinizi en az iz kalacak tedavi yöntemi ile aldırarak estetik olarak arzuladığınız görünüme ulaşabilirsiniz.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 407 19 54

Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45