Samsun'da CHP'li Atakum ilçe belediyesine ait Seyir Terası, AK Parti döneminden kalan borçlar nedeniyle icra mahkemesi tarafından satışa çıkarıldı. Belediye Başkanı Cemil Deveci, satışa çıkarılan tesisler için afiş asarak tepki gösterdi.

31 Mart seçimlerinden sonra AK Parti'den koltuğu devralan CHP'li Cemil Deveci, önceki dönemden kalan borçlar nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Belediye personelinin yemeklerinin yapıldığı ve halkın da yoğun şekilde kullandığı Seyir Terası, Samsun İcra Dairesi tarafından 7 milyon 849 bin 420 TL'den açık arttırma ile satışa çıkarıldı.

AFİŞ ASARAK TEPKİ GÖSTERDİ

"Koltuğa oturduğum günden beri borçlarla uğraşmaktan iş yapamıyoruz" diyen Deveci, karara afiş asarak tepki gösterdi. Afişte "Atakum Belediyesi'nin personel yemekhanesi, korona virüsü hastalarına ulaştırılan yemeklerin ve adet olduğu üzere cenaze evi ile konuklarına ikram edilen yemeklerin yapıldığı, aşçılık kursu öğrencilerinin eğitim gördüğü, halka ikram edilen yemek bedelleri belediye meclis kararı ile tespit edilmiş olan bu sosyal tesis icra mahkemesi kararı ile satılıyor. Bir tesisin kamu hizmet kurumu olması için daha ne gerekecek?" ifadeleri yer aldı.