Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran 2022'da Van'da düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan'ın ziyareti sebebiyle harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi, iki gün için araç kiralama ihalesi düzenledi. Kiralanan araçlarla, çevre ilçelerden mitinge gelenler ücretsiz taşındı.

Salih Sertkal'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, söz konusu araç ihalesi, sadece doğal afet, salgın ve savaş durumunda devreye konulan 21-B maddesi ile eski AK Parti yöneticisi Çetin Van'a verildi. Gazeteci Oktay Candemir, konuyla ilgili yaptığı haberde, ihalenin usulsüz olduğunu belirtti. Çetin Can, Candemir hakkında iftira ve hakaret suçlaması ile şikayetçi oldu. Van Cumhuriyet Savcılığı da Candemir hakkında soruşturma başlattı. Candemir, soruşturma kapsamında bugün emniyete giderek ifade verdi.

‘YARGILANMASI GEREKEN BEN DEĞİL, YOLSUZLUK YAPANLARDIR’

Konuyla ilgili Candemir, “Kamu zarara uğratılıyorsa, gazetecinin görevi bunun haberini yapmaktır. Yargılanması gereken ben değil, bu yolsuzluğu yapanlardır. Yolsuzluğu yapanlar değil, ben yargılanıyorum. Tam içinde bulunduğumuz bir Türkiye gerçeği. Biz haberlerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Candemir'in avukatı Kadir Kutevi ise Candemir'in gazeteci olduğunu ve yaptığı haberin basın özgürlüğü çerçevesinde olduğunu söyledi.