ANF’nin haberine göre; Bingöl'de 30 Mart seçimlerinde belediye başkanı olan Yücel Barakazi'nin ilk uygulaması belediyeyi kadınlara kapatmak oldu. AKP'li seçilmişlerin dün yaptığı toplantıda, Belediye Başkan yardımcılığı ve vekilliği gibi görevler konusunda işbölümü tartışıldı.

Edinilen bilgilere göre Barakazi toplantıda "Belediye başkan yardımcılığına ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz. Dinen de örf'en de bu uygun değil. Toplum bunu hazmetmez" dedi.

Barakazi'nin sözleri üzerine Bingöl Belediye Meclis Üyeliği'ne AKP'den birinci sıradan seçilen Mali Müşavir Nurten Ertuğrul, görevinden istifa etti.

İstifa ile ilgili Büyük Pasaj'da bulunan bürosunda basın açıklaması yapan Ertuğrul, AKP'li Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin, belediye başkan yardımcılığına ve vekilliğine kadın getirmeyi düşünmediğini belirtmesi üzerine meclis üyeliğinden istifa etme kararı aldığını ifade etti.

"Seçim zamanında gece, gündüz demeden toplum, din, örf gibi kuralları gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar toplantı yaptıran bir anlayışın bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına bu tür mazeretleri öne sürmesi tam anlamıyla çelişkidir" diyen Ertuğrul "onurlu ve haysiyetli hiçbir partili kadının bu duruma sessiz kalmayacağını umut ederek belediye meclis üyeliği görevimden istifa ediyorum" dedi.