Ankara Büyükşehir Belediyesi, yol inşaatı nedeniyle gerilim yaşadığı ODTÜ'ye, 2006 yılından beri atık su abonesi olmadığı gerekçesiyle 14.3 milyon TL ceza kesti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne atık su abonesi olmadığı gerekçesiyle 2006- 2013 yılları arası için 14.3 milyon lira para cezası kesti.

ASKİ, ODTÜ'nün su tahsis ettiği kampüs içindeki işletmelere de kaçak su kullanımından dolayı toplam 22 bin lira para cezası kesti.

ASKİ yetkilileri, yönetmeliğe göre kuyu suyu kullanan abonelerin atıksu aboneliği yaptırmak ve atık su bedeli ödemek zorunda olduğunu, "Ankara 9. İdare Mahkemesinin 2007'de ODTÜ'nün atıksu bedelini ödemek zorunda olduğunu belirten kararına rağmen ODTÜ'nün 2006 yılından bu yana ASKİ'ye herhangi atık su bedeli ödemediğini" belirtti.

ODTÜ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ ormanından geçen yol nedeniyle davalık olmuş, dava sürerken büyükşehir belediyesi bir gece baskınıyla fiilen yol inşaatına başlamıştı. Bu cezanın da iki kurum arasında süre gelen gerginliği daha da artırması bekleniyor. (CNN Türk)