AKP’li Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in şikayetçi olduğu muhtar görevden alındı.

 Mardin'in Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında geçtiğimiz yılın Ekim ayında başlayan yıkım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştiriliyor. Henüz anlaşma sağlamayan Tepebaşı ve Gül mahallesi sakinleri ise evlerinin yıkılmaması için bir süredir direniyor.

Yurttaşlar yaptıkları bir eylemle de AKP’li Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’i istifaya davet etti. Eylemlin hemen ardındanGül Mahallesi Muhtarı Çağdaş Araz, protesto eylemlerini “organize ettiği” iddiasıyla Yeşilli Kaymakamlığı tarafından bir ay süreyle görevinden uzaklaştırıldı.

BELEDİYE BAŞKANININ DİLEKÇE YAZDIĞI ORTAYA ÇIKTI
 
Belediye Başkanı Demir’in görevden uzaklaştırılan Araz hakkında önceki ay Kaymakamlığa şikayet dilekçesi yazdığı da ortaya çıktı.

Demir’in Kaymakamlığa yaptığı şikayetinde Araz'ı “HDP’ye yer tahsis etmekle” suçladı. Demir’in bu şikayeti üzerine Mardin Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından muhtar Araz’ın ifadesine başvuruldu. 
 
Araz’ın ifadeye çağrılma yazısında şu ifadeler kullanıldı:

“Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in Yeşilli Kaymakamlığı’na sunmuş olduğu yazıda; ‘İlçemiz Gül Mahallesi Muhtarı Çağdaş Araz; gizli ve açık birçok defa sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ve yorumlarla kamu hizmetini aksatma, engelleme, vatandaşı kışkırtma ve dedikodu üreterek, halkın arasına fitne, fesat, yalan ve iftiralar atıp, hatta devletin mercilerine giderek, onlara yanlış bilgi, belge sunma ve söylemek kaydı ile görevi ile bağdaşmayan tutum ve davranışları, şahsın geçmişteki siyasi faaliyetleri ile HDP binasını kendi evine getirmesi ve yer tahsis etmesi ile örgüt yanlısı bir partiye yakınlığı açık ve net görülmektedir. Şahsın bütün amacı devletimizin yapacağı her türlü doğru ve hayırlı işleri nasıl engelleyeceğim düşüncesi ve halk içerisinde fitne ve fesat çıkararak, ayrımcılık yapma çabası’ şeklinde iddia edilmektedir