Belçika’nın resmi radyo ve televizyon kuruluşu RTBF’in haberine göre Verviers şehrinde polis tarafından ’cihatçı toplayan bir terörist gruba’ yapılan operasyonda en az 3 kişi öldü.

Belçika’nın değişik bölgelerinde eş zamanlı başlayan ve Suriye ve Irak için cihatçı topladığı iddia edilen büyük bir organizasyona yapılan operasyonun Verviers şehrinin tren garına yakın bölümünde üst üste patlama seslerinin duyulduğu ve en azından 3 kişinin hayatını kaybettiği RTBF tarafından duyuruldu.

Belçika basınına konuşan polis kaynakları ‘Belçika’da Charlie Hebdo’nun yaşanması engellendi’ dedi. Brüksel Federal Savcılığı konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyecek.

Bölgede yaşayanlar silah sesi ve patlama duyduklarını anlattı. Bir görgü tanığı da makineli tüfeklerin 10 dakika boyunca ateşlendiğini söyledi.

Sosyal medyada paylaşılanlara göre kentte polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı aktarılıyor.

Verviers yaklaşık 56 bin kişilik nüfusa sahip.

Fransa’yı geçtiğimiz hafta sarsan ve aralarında Charlie Hebdo mizah dergisi çalışanlarının da olduğu 17 kişinin ölümüne yol açan saldırılarla ilgili Belçika’ya da uzanmıştı. 7 Ocak'ta ise Charlie Hebdo'ya yönelik saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Paris’te 8 Ocak'ta bir polisi öldüren Amedy Coulibaly adlı saldırgan, 9 Ocak'ta bir marketi basarak dört kişinin ölümüne yol açtıktan sonra polis operasyonunda öldürülmüştü.

Saldırıda kullanılan silahların Belçika’dan satın alındığı iddiaları, Fransız güvenlik ve yargı birimlerinin Belçika yönetimi ile işbirliği yapmasını sağlamıştı.