Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki saldırının bombalı araçla düzenlendiğini, saldırıda polis ve sivil şehitlerin olduğunu açıkladı. Bozdağ, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili de konuştu.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette konuştu.
 
Bakan Bozdağ, Diyarbakır Bağlar'daki saldırısıyla ilgili ''Saldırı, bombalı araçla düzenlendi. Polis ve sivil şehitler var'' dedi.

IŞİD’in ‘haber ajansı’ Amaq’ta yer alan açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar ilçesindeki ek binası yakınlarında düzenlenen bombalı araçlı saldırıyı örgütün gerçekleştirdiği belirtildi.
 
HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN GÖZALTINA ALINMASI
 
Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte HDP'li bazı milletvekillerinin gözaltına alınmalarına ilişkin de konuştu.
 
Adalet Bakanı, şu ifadeleri kullandı:
 
''Gözaltına alınan milletvekilleri hakkındaki yargı kararının tamamı yasanın amir hükmüne uymanın doğal sonucudur. Gözaltına alınan milletvekilleri, hukukun işlemesine yardımcı olmamışlardır, hukuku tanımamışlardır. Hukuka saygı duymamışlardır. Böyle bir durumda da kanun, hukukun gereklerinin nasıl yerine getirileceğini açıkça yazmaktadır. Kanunun yazdığı bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen yargının yaptığı bir tasarruftur.
 
Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalıyor? Zorla getirme çaresi kalıyor. 'Bugünkü uygulamayı yapma dışında yargının eline bir seçenek bıraktılar da buna rağmen zorla getirme kararı alındı' denirse o zaman ben hak veririm. Yok öyle bir şey. Onun için Türk yargısı, yasaların uygulanmasının engellenmesi veya imkansız hale getirilmesi için çalışma yapıldığında yargıya hangi kuralın uygulanması emrediliyorsa, o kuralı uygulamaktadır. Hukuka ve hukuk devletine sahip çıkmaktadır. Anayasamızın ve hukuk devletimizin gereklerini yerine getirmektedir. Bu doğal bir haktır.''