Araştırmacı Bekir Ağırdır, T24'ten Murat Sabuncu ile yaptığı programda 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağırdır, "Muharrem İnce yüzde 6'yı aşarsa seçim 2. tura kalır" dedi.

Seçimin 2. tura kalması durumunda iktidarın elindeki devlet imkanlarını da seçimi kazanmak için kullanmaktan çekinmeyeceğini söyleyen Ağırdır, 2. turda Erdoğan'ın kazanma şansının artabileceğini söyledi.

"İnce'ye oy vereceklerin yarısı ilk kez oy verecek olan gençler" ifadesini kullanan Ağırdır, taleplerin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirterek "Gençler diğerlerinde umut görmedikleri için 'Muharrem İnce' diyor. Gençlerin tepkisini görünür kıldı diye İnce'yi eleştirmek işin en kolayı" dedi.

İnce'nin oyunun neden arttığını Millet İttifakı'nın analiz etmesi gerektiğini belirten Ağırdır, "Millet İttfakı’nın Muharrem İnce ile sağlıklı bir diyalog kurması gerekiyor çünkü bu durum seçimi ikinci tura kalması riskini içeriyor ve iktidarın kazanma ihtimalini güçlendiriyor" dedi.

Seçime giderken ortaya çıkan ittifaklar ve seçim aritmetiğini anlatırken "Parlamentoda hiçbir ittifak 301 milletvekili çıkaracak gibi görünmüyor" diyen Ağırdır, "Millet İttifakı, İyi Parti dahil tek liste olmalı" dedi.