Bekir Ağırdır, FOX canlı yayınında şimdiye kadar açılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçlarını yorumladı.

Ağırdır, “Artık aşağı yukarı kabaca sonuç belli bence. Sayılara baktığında benim dikkatimi çeken şey sayıların beş yıldır hiç değişmemiş olması. Bunca gürültü patırtıdan sonra. Üzücü çünkü bu karşılıklı birbirine sağırlaşmak, birbirine gönlünü kulağını kapatmak, dilsizleşmek…” diye konuştu.

Ağırdır, İzmir’deki son durumu değerlendirirken, “930 bin kişi 2018’de Tayyip Erdoğan’a oy vermiş; bugün de 909 bin kişi oy vermiş, yüzdelerdeki dilim farklarına göre, yani donmuş bir siyasi tablo var. Problemimiz bu zaten. Ortak ideali ortak ufku kaybediyor ülke, kimin kazandığından bağımsız olarak. Karpuz gibi ikiye bölünmüş ülke” görüşünü ifade etti.

'5 YILDIR HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEMİŞ...'

Ağırdır, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Artık aşağı yukarı kabaca sonuç belli bence. Sayılara baktığında benim dikkatimi çeken şey sayıların beş yıldır hiç değişmemiş olması. Bunca gürültü patırtıdan sonra. Üzücü çünkü bu karşılıklı birbirine sağırlaşmak, birbirine gönlünü kulağını kapatmak, dilsizleşmek… Seçim yapmıyoruz sayım yapıyoruz, neyin? Tarafların. Yoksa problemimiz odur. Yoksa Türkiye’nin önünde bin tane küreseli bin tane yerel, bin tane mesele bin tane farklı dinamiğin ürettiği riskler var.”