Eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize'den belediye başkan adayı oldu. Bekaroğlu, hafta sonu Rize'ye giderek adaylığını açıklayacak.

Bekaroğlu, Rize'de aday olmasının doğrudan Başbakan'la yarışmak anlamına geldiğini belirtti.

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'ün haberine göre, Eski Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, SP'den Rize belediye başkan adayı oldu. Bekaroğlu, SP çatısı altında seçimlere girecek ancak Ak Parti dışında çok farklı kesimlerin oluşturduğu platformun adayı olarak "bağımsız" aday gibi bir seçim kampanyası yürütme kararı aldı.

BAŞBAKAN'IN MEMLEKETİNDEN ADAY

Bekaroğlu, kapatılan FP'de milletvekilliği yaptıktan sonra "Milli Görüş'ün sağ versiyonu" diye nitelediği Ak Parti'ye katılmayarak son olarak Numan Kurtulmuş'la birlikte HAS Parti'yi kurmuş, Kurtulmuş Ak Parti'ye gidince yolları ayrılmıştı. Bekaroğlu hep muhalefet ettiği Başbakan Tayyip Erdoğan'la yerel seçimde de ilginç bir yarışa girmeye hazırlanıyor. Rize'nin Fındıklı ilçesinden olan Bekaroğlu, yine Rize'nin Güneysu ilçesinden olan Başbakan Erdoğan'la Ak Parti'nin kalesi konumundaki Rize'de karşı karşıya gelecek. Bekaroğlu'nun adaylığıyla Rize yerel seçimin en dikkat çekici yarışlarından biri haline gelebilir.

BAĞIMSIZ ADAY GİBİ KAMPANYA YÜRÜTECEK

Bekaroğlu, adaylığıyla ilgili olarak, Ak Parti dışında farklı siyasal görüşlere sahip isimlerden oluşan bir platformun yaptığı çağrı üzerine aday olmayı kabul ettiğini söyledi. Bekaroğlu, seçime Saadet Partisi (SP) çatısı altında gireceğini ancak kendisini destekleyen CHP'liler dahil her görüşten platform adına bir tür 'bağımsız' aday gibi kampanya yürüteceğini, belediye meclis üyelerini de bu platformla birlikte belirleyeceklerini ifade etti.

"BAŞLARKEN KAFA KAFAYAYIZ"

Hafta sonu Rize'ye giderek adaylığını açıklayacağını belirten Bekaroğlu, Ak Parti adayının kim olduğunun kendisi açısından önem taşımadığını, Rize'de aday olmasının doğrudan Başbakan'la yarışmak anlamına geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Rize'de ilk yapılan anketlerde benimle Ak Parti kafa kafaya görünüyor. Yüzde 35-35 gibi. Ben resmi olarak SP'den aday olacağım ama tüm platformun adayı olarak yarışacağım için Ak Parti dışında tüm kesimlerden oy alacağım. Kampanyayı başlattığımızda kafa kafaya olduğumuz Ak Parti'yi geçeceğimizi, Rizelilerin bizi benimseyeceğini düşünüyorum. Ben bana yapılan adaylık davetini Ak Parti dışında Rize'deki tüm siyasal anlayışların verdikleri destek olarak gördüğüm için kabul ettim. Dolayısıyla kazanma umudumuz yüksek."