Her annenin en önemli gayesi, bebeğine sunduğu yaşam imkânlarının en iyi seviyede olmasıdır. Giydiğinden tutun da yediği içtiği her şeyin doğal ve onun sağlığı için en iyisi olmasını ister. En önemlisi de yaşama henüz adım atmışken, sağlıklı ve büyümesine yardımcı olacak besinleri ona sunabilmek ister.

İlk Altı Aydan Sonra Anne Sütü Tek Başına Yeterli Değildir

İlk altı aylık anne sütü ile beslenme sürecinden sonra, bebekler için anne sütü tek başına doyurucu olma özelliğini kaybeder. Artık bebek hem anne sütü hem ek gıda takviyesiyle beslenme sürecini devam ettirmelidir.  Ancak burada dikkat edilmesi gereken unsur, verilen gıdaların tuz ve şeker içermemesi olmalıdır.

Bir yaşına kadar bebeklerin, tuza ve şekere ihtiyacı yoktur. Bunu doğal olarak besinler ya da anne sütünden zaten alır. Bebeğin sağlığı açısından da bir yaşına kadarki bu süre zarfında, şeker, tuz içermeyen besinler vermek gerekir.

Ek Gıda Sürecinde Bebeğimi Nasıl Beslemeliyim?

Anne sütünü ana öğün, ek gıdaları ise ara öğün takviyesi olarak kullandığımız bu beslenme sürecinde, bebeğinize verdiğiniz her gıdanın, doğal ve sağlıklı bir ortamda üretilmiş olmasına dikkat etmek, bir annenin en tabii tavrıdır.

Bebekler için doğal ve ay ay sınıflandırılmış gıdalarıyla Aşçı Anne tecrübesi, bu süreci daha kolay ve güvenilir geçirmenizi sağlıyor.

Ek gıda sürecinde, doyurucu ve pratik olma özelliği, gaz yapmayışı gibi daha pek çok nedenlerle bebek muhallebileri annelerin ilk tercihidir. Aşçı Anne, bebekler için muhallebi çeşitleri ile annelerin bu yeni deneyim sürecinde rahat bir nefes almalarını sağlıyor.

Elbette evde muhallebi yaparak da bebeğinizin beslenme sürecini sürdürebilirsiniz. Ancak bebek muhallebisi için aldığınız ürünlerin doğal olmasını sağlayamayabilirsiniz. Aşçı anne bebekler için ürettiği muhallebi çeşitleri üretiminde, doğal ve sağlıklı içerikler tercih ettiğinden sizlere, daha güvenilir seçenekler sunacaktır.

Bunun yanı sıra Aşçı Anne’nin pirinç unlu bebek muhallebisi karışımını tercih ederek evde bebeğinize muhallebi yapmayı da deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra karışımınıza biraz irmik ekleyerek, irmikli bebek muhallebisi de yapabilirsiniz.

Her Ay İçin Uygun Muhallebileri Tercih Etmelisiniz

Bebek ek gıdaya geçtiğinde, bütün gıdaları aynı anda vermeniz doğru olmayacaktır. Sindirimi kolay gıdalar vermemiz gereken bu süreçte, alerjik reaksiyonlara karşı da tedbirli olmamız gerekir.

Ek gıda sürecinde verdiğimiz besinlerin içeriği de önemli bir ayrıntıdır. Örneğin sekiz aylık bir bebeğe, keçiboynuzu ile tatlandırılmış muhallebi tercih ederken altı aylık bir bebeğe bu muhallebiyi vermeniz doğru bir tercih olmayacaktır.

Şunu da bilmek gerekir ki 6 aylık bebek muhallebisi içeriği ile sekiz aylık bebek muhallebisi çeşitlerinin içeriği birbirinden farklıdır. Bu sebeple bebeğinizin he r ayına uygun muhallebiler tercih etmelisiniz.  

Aşçı Anne güvencesiyle, ilk altı ay için elmalı, sade ve armutlu muhallebileri tercih ederken sekiz aylık bebeğiniz için, bu bebek muhallebileri ile birlikte keçiboynuzlu bebek muhallebisini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.