Bebek bakıcısı özellikle çalışan anneler tarafından sık sık tercih edilen bir yöntemdir. Bebek bakıcıları özellikle çalıştıkları aileler ile anlaştıkları sürelerde bebeklerin bütün bakımları ile ilgilenirler. Bebeklerin bütün ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlarlar. Kişilerin çalışma saatleri ve görevleri çalıştıkları ailelerin ihtiyaçlarına ve taleplerine göre değişiklik gösterir. Tam gün ya da yatılı olarak hizmet vermeleri mümkündür. Bakıcı arayan ailelerin öncelikle bakıcı görev tanımlarını iyi bir şekilde bilmeleri son derece önemlidir. Genel anlamda bebek bakıcılarının belli başlı vermiş olduğu hizmetler bulunur.

Bebek bakıcısı görevleri yapılacak işlerin detaylarına göre değişiklik gösterebilir. Yapacakları işlere bağlı olarak bebek bakıcısı fiyatları değişiklik gösterir. Bebek bakıcılarının temel görevleri genel anlamda;

  • Bebeğin hastalanması gibi durumlarda aileyi bilgilendirme ve gerekli tedbirleri almak. Aile ya da doktordan gelen önerilerin uygulanması
  • Bebeğin dinlenme, oyun, beslenme, hava alma ve bebeklerin kişisel bakımını sağlama işlemlerinin eksiksiz bir şekilde yapılması
  • Bebeğin gelişimlerinde yanlış bir durumun fark edilmesi durumunda bu durumu aile ile paylaşmak
  • Bebeği dikkatli bir şekilde takip etmek ve bebeklerin ev kazalarında korunmasını ve güvende olmasını sağlamak
  • Bunun yanında eğer bebek bakıcılarının görev tanımlarında varsa ev işi konularında yardımcı olmak.

Bebek bakıcısı arayışı içinde olan ailelerin temel olarak yapılmasını istediği işler vardır. Bakıcı bulma konusunda bir bakıcıdan beklenen işlerin net bir şekilde belirlenmesi ve bunların bakıcı adaylarına iletilmesi gerekir. Bebek bakıcısı kriterlerinin doğru bir şekilde belirlenmesi ve bu kriterlere uygun bakıcı arayışı içinde olunması son derece önemlidir.

Bebeğin nasıl besleneceği, bakımları, yapılacak olan aktiviteler konusunda bakıcıların bilgilendirilmesi gerekir. Bu sebeple prensip ve kuralların doğru bir şekilde belirlenmesi son derece önemlidir. Böylece bakıcı ile verimli bir iletişim sağlanması ve doğru bakıcıların bulunması mümkün olur.

Çocuk Bakıcısı Görevleri Nelerdir?

Aileler özellikle ilk defa evde çocuk bakıcısı görevlendireceği zaman hangi sorumlulukları olduğunu bilmesi gerekir. Çocuk bakıcısı görevleri bakıcı ve ailelerin anlaşmalarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Çocuk bakıcılarının görev ve sorumluluklarının karşılıklı bir şekilde konuşulup belirlenmesi mümkündür. Genel olarak çocuk bakıcısı görevleri;

  • Çocukları yatma saatlerine hazırlama işlemleri
  • Çocuklara besleyici yemekler yapma ve yedirme
  • Okula giden çocukların ev ödevlerine yardımcı olma
  • Çocuklara banyo yaptırma
  • Çocukların sosyal aktivitelere katılmasına yardımcı olma
  • Çocuklara kitap okuma ve onlarla oyun oynama
  • Gerekli olduğunda banyo yaptırma
  • Çocukları aktivite alanlarına götürme
  • Çocukların kişisel temizliklerin yardımcı olma

Bunların dışında bazı aileler çocuk bakıcılarından ek görevler isteyebilirler. Fakat bu ek işlemlerin istenmesi halinde bakıcılara ek ücretlerin ödenmesi gerekir. Bakıcılardan evi toplama, çamaşır yıkama, ev temizliği, ütü yapma, aile için yemek yapma gibi ek işler de talep edilebilir.

Çocuk Bakıcısının Sorumlulukları

Çocuk bakıcısı, çalışmak zorunda olan ailelerin çocukların sağlıklı şekilde yetişebilmesi için seçilen kişilerdir. Çocukların yaşı fark etmeksizin çocuk bakıcılarının gereken eğitimleri çocuklara vermesi gerekir. Bunun yanında çocukların her türlü becerileri kazanabilmeleri adına gereken destekleri sunmaları son derece önemlidir.

Çocuk bakıcılarının çocuklara karşı büyük sorumlulukları vardır. Onların sağlıklı birer birey olmaları adına her türlü emeği sarf ederler. Bu sebeple bakıcıların çocuklar üzerindeki etkileri oldukça büyüktür. Çünkü çocuklar en uzun zamanı gün içinde bakıcılar ile geçirirler.

Çocuk bakıcılarının çocuk eğitimi ve motor becerilerini desteklemesi yanında farklı görevleri de bulunur. Çocuk bakıcılarının en önemli görevlerinden biri vitamin açısından zengin olan ve çocukların gelişimini destekleyen yemekler pişirmesidir. Çocuk bakımını üstlenen kişilerin çocukları okula götürüp getirme görevleri de vardır. Armoni İnsan Kaynakları çocuk ve bebek bakıcısı konusunda hizmet alabilirsiniz.