Bebek bakıcıları, daha çok küçük bebeklerin bakımını üstlenen kişilerdir. Bebeğin tüm temel ihtiyaç sorumluluğunu üstlenen bakıcılar iş tanımına göre tam zamanlı, yarı zamanlı ve yatılı olarak bebeğe bakıcılık yapar. Bebek bakıcılığı oldukça sorumluluk gerektiren bir iştir. Bu nedenle bakıcılık yapacak olan kişi için belirli başlı kriterlere dikkat edilir.

Bebek Bakıcısının Görevi Nedir?

Genellikle çalışan bireyler için çocuk bakıcısına ihtiyaç duyulur. Bebek bakıcısı, daha çok ev ortamı içerisinde yeni doğan bebeklere, daha bebek olarak görünen çocuklara bakan ve tüm sorumluluğu üstlenen kişiye denir.

Bebek Bakıcısı Ne İş ile İlgilenir?

Genel olarak bir bebek bakıcısının asıl görevi, ebeveynler ev ortamından uzaktayken veya evdeyken bebeğin gerekli bakımını ve sorumluluğunu üstlenip hem anne hem de babaya yani ebeveynlere yardım etmektir. Fakat bu durum yalnızca mama hazırlamak ve bebeğin altını değiştirmek değildir. Bebek Bakıcısının asıl görevi, bakılan bebeğin ya da çocuğun gerekli görülen ihtiyaçlarını öğrenmeyi ve bunlarla ilgilenmesi gereken oldukça etkili bir göreve sahiptir. Bebek bakıcısının asıl yapması gereken görevi, bebeğin mamasını hazırlamak, altını değiştirmek, gerektiğinde yıkamak, onlarla aktivite yapıp eğlendirmek, eğitici oyunlar oynamak, kitap okumak, uyku esnasında güvenliğini sağlamak ve bebeklerin gün içerisinde tüm ihtiyaçlarını karşılamak gibi bir takım göreve sahiptir. Bebek ile yarı zamandan daha fazla ve ev dışı bir yerde de vakit geçiren bebek bakıcısı bebeği gezdirip, parka götürüp, ebeveyn ile dışarıdayken de  bir takım sorunları alma görevini öğrenebilir. Yatılı olarak konaklayan bebek bakıcısı geceleri de bebeğin uyku saatini ve uyandığında mama saatini takip eder.

Bebek bakıcısı olan kişinin aynı zamanda bebeğe müdahale etmesi gereken acil sorumlarda pratik ve hızlı olması gerekir. Bu yüzden Bebek bakıcısının bebeğin güvenliğini sağlayabilmesi için gerekli olan acil konuları bilmesi gerekir. Aynı zamanda bebek bakıcısının yaratıcılığa sahip  olması önemlidir. Sabırlı bir kişiliğe sahip olması ve sorumluluk duygusunun gelişmesi bir hayli önem arz eder. Bunun yanı sıra iletişim becerisinin olması ve empati yapması gerekir. Bebek bakıcısının sorumluluğunu üstlendiği çocukla doğal bir şekilde iletişim kurabilmesi gerekir. Tüm bu duruma ek olarak bebekle samimi ve içten ilişki kurulabilmesinin yanı sıra ebeveynlere karşı da yapıcı olması gerekir. Onlara karşı da hem kuralcı hem de yapıcı olması önemli bir durumdur. Bebek bakıcılığı için her şey tüm gerçekçiliği ile en başından konuşulmalıdır. Bu konuda ne kadar deneyimli ve tecrübeli bir bakıcı tercih edilirse çocuk için o kadar yararlı olunur. Çocuk için her şeyin en doğrusunu bilerek ona göre kuralcı ve tutarlı olmak önemlidir. Bu durumu ebeveynler ile görüşerek de belirtmeniz daha doğru olur.

Bir çocuğun telefon ve tabletle saatler boyunca oynanamasa gerektiği, eğitici oyunların daha iyi öğrenmeye vesile olduğu gibi bir takım önemli sorumluluğu vermek önemlidir. Genel olarak anne ve baba çocuk ağladığında her dediğini yapmaya kalkar. Aslında bu durum oldukça yanlıştır. Bebek bakıcılığını üstlenen kişi böyle bir durum karşısında ebeveynleri de en iyi şekilde eğitebilir. Bazı çalışan ebeveyn, bebek bakıcısının aynı zamanda ev işlerinde yardımcı olmasını da ister. Tüm bu gerekli prosedür en başta görüşülür. Eğer ki hem çocuğun bakıcılığını hem de ev işlerini yapmayı kabul ederse o zaman evde bir takım konularda da yardımcı olunur. Tüm bu gibi konular için bebekbakicisi360.com ile iletişime geçebilirsiniz.