BDP’li vekiller 24. Dönem 3. Yasama yılında 603 kez söz alırken, 359 araştırma önergesi, 99 kanun teklifi ile bin 910 yazılı ve sözlü soru önergesi verdi ve toplam 150 basın toplantısı düzenledi.

BDP’den yapılan açıklamaya göre, BDP Grubu 24. Dönem 3. Yasama yılında Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleşen 139 birleşimde kanun tasarıları, teklifleri, grup önerileri, sözleşmeler, usul tartışmaları, cevap hakkı üzerine toplam 603 kez söz aldı. Bunun 29’unu gündem dışı konuşmalar oluşturdu.

BDP grubu 3. Yasama yılında demokrasi, ifade özgürlüğü, yargı, insan hakları, toplumsal olaylar, faili meçhul cinayetler, Kürt sorunu, anadil, cezaevleri, çalışma yaşamı, eğitim, ekonomi, sağlık, dış politika, farklı kültürler, kadın ve çevre alanında 359 araştırma önergesi verdi. BDP’nin de ortak önergesiyle Meclis’te yasa dışı dinlemeler ve çözüm süreciyle ilgili iki ayrı araştırma komisyonu kuruldu.

BDP grubu, 3’üncü yasama yılında Meclis Danışma Kurulu’nu 54 kez toplantıya çağırdı ve grup önerisi olarak 46 araştırma önergesini Meclis Genel Kurulu’na indirdi. Önergelerin tamamı reddedildi.

BDP Grubu 3’üncü Yasama Yılında Seçim barajının indirilmesinden TMK’nın kaldırılmasına, 8 Mart’ın tatil edilmesinden polisin yetkilerinin sınırlandırılmasına kadar birçok alanda toplam 99 kanun teklifi de verdi.

BDP Milletvekilleri, denetim faaliyeti kapsamında yerel ve genel sorunlarla ilgili olarak toplam bin 910 yazılı ve sözlü soru önergesi verirken demokratikleşme, insan hakları, yargı, eğitim, sağlık, çevre, ekonomi, çalışma yaşamı, kültür gibi başlıklarda BDP milletvekilleri Meclis’te toplam 150 basın toplantısı düzenledi. Bu yıl BDP adına yapılan grup toplantısı sayısı ise 30 oldu. (haberler.com)