BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kimin aday olacağı konusunda partisinin kriterlerini açıkladı ve Gezi ruhunun adayı belirleyeceğini söyledi.

Demirtaş, İMC TV'de Ayşegül Doğan'ın sorularını yanıtladı, seçimle ilgili tercihlerini anlattı.

Demirtaş; Sırrı Süreyya Önder'in aday olma ihtimaliyle ilgili "bu seçeneğe kapalı olmadıklarını" belirtip ekledi; "Sokaktaki insan kimin başarılı olacağına inanıyorsa o seçeneğe açığız."

Demirtaş, belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili tercihlerini de ilk kez İMC TV ekranlarında paylaştı, "Adayımız belki Gezi'de gözünü kaybetmiş biri olacak ve İstanbul'a gözü gibi bakacak" dedi.

"HÜKÜMET ADIM ATMADI" DEMEK İÇİN ERKEN

BDP Eş Genel Başkanı, müzakere süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın koşullarının sağlığını da etkilediğine dikkat çeken Demirtaş, Öcalan'ın, İmralı'daki 14 metrekarelik hücreden çıkarılması ve "rehine" durumuna son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Müzakere sürecinin tıkandığı yönündeki iddialara da değinen Demirtaş, ikinci aşamanın başladığını ancak bitmediğini söyledi. BDP Eş Genel Başkanı, "bu süreçte hükümet hiçbir adım atmadı, bu nedenle süreç tıkandı şeklinde bir tutum içinde olmamak lazım" dedi.

Demirtaş, sürecin yürütülmesi konusunda kararlı olduklarını da söyledi, "hükümet somut politika geliştirmezse tek suçlusu kendisi olacaktır" uyarısında bulundu.

SALİH MÜSLİM ÖCALAN'LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

PYD eş başkanı Salih Müslim'in sürpriz Türkiye ziyareti de BDP eş başkanının değerlendirdiği konular arasındaydı. Demirtaş, Müslim'in Öcalan'la görüştüğü yönündeki iddialarla ilgili de şu yorumda bulundu: "Bilgim yok ama umarım görüşmüşlerdir"

BDP Eş Genel Başkanı, Salih Müslim'in, Türkiye'ye Dışişleri Bakanlığı'nın resmi davetlisi olarak geldiğini ifade etti. Demirtaş "önümüzdeki günlerde bu ziyaretin somut sonuçlarını görebiliriz" diye ekledi.


Demirtaş Gündemdeki konuları değerlendirdi ile imctv