Diyarbakır Valiliği'nce, BDP'nin 14 Temmuz Cumartesi günü Diyarbakır'da yapmayı planladığı mitinge izin verilmediği bildirildi.

 

Valiliğin yazılı açıklamasında, Diyarbakır Valiliği'ne, 7 kişilik düzenleme kurulunun bulunduğu yazılı müracaatta, 14 Temmuz Cumartesi günü, İstasyon Meydanı'nda açık hava toplantısı gerçekleştirilmek istendiğinin belirtilmesi üzerine, gerekli inceleme ve çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

 

Miting düzenlenmek istenen tarihin, 14 Temmuz 2011 günü Silvan ilçesi Dolapdere köyünde 13 askerin, öldürülmesi, 7 askerin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının 1. yılına denk geldiğinin, ayrıca aynı tarihin, ''demokratik özerklik'' ilan edildiği gün olduğunun açıkça görüldüğü belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

 

''Yapılan istihbari çalışmalarda, vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirilmesi suretiyle, halkımızı sokağa çekmeye, güvenlik görevlilerimiz ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmeye, düzenlenecek kanunsuz etkinlik ve eylemlere katılım sağlamaya teşebbüs eden illegal gruplar ile müzahir oluşumların bulunduğuna ilişkin bilgiler de bulunmaktadır. Ayrıca söz konusu mitingle ilgili olarak bazı çevrelerce yapılan açıklamalar ve çeşitli basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, 'direniş-savaş' gibi telkinlerde bulunularak, vatandaşlarımız arasında kin, nefret ve düşmanlık duyguları oluşturabilecek çağrılara yer verilmektedir.''

 

PROPAGANDAYA DÖNÜŞECEK”

Açıklamada, yapılan açıklamalar, basın-yayın organlarında yer alan haberler ve edinilen istihbari bilgiler sonucu, düzenlenmesi planlanan açık hava toplantısının PKK-KCK ile Abdullah Öcalan’ın propagandasına dönüşeceği iddia edilerek, şöyle denildi:

 

“Bu nedenlerle 14 Temmuz 2012 Cumartesi günü yapılması planlanan açık hava toplantısına Valiliğimizce izin verilmemiş ve konu düzenleme komitesine, 6 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde ilgili güvenlik birimlerince tebliğ edilmiştir.”

 

TUĞLUK: BİZİM İÇİN YASAK KARARININ MEŞRUİYETİ YOKTUR!

DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, valiliğin 14 Temmuz Mitingi'ni yasaklama girişimini, "Hiçbir meşruiyeti yoktur. Halkımız onurlu mücadelesine sahip çıkacaktır ve bu yasağı aşacaktır" dedi. Tuğluk, AKP'nin Newroz'daki gibi yenileceğini kaydetti...