Mardin Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, Mardin'in Gökçe köyünde verilen barış yemeği sırasında sırtından silahla vuruldu.

Irmak Mardin Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. BDP Mardin İl başkanı, "Kanamayı durdurmaya çalışıyorlar" bilgisini verdi.

BDP Mardin İl Başkanı "Saldırının tam sebebini bilmiyoruz ama Artuklu'yu ilk defa aldık. Bununla ilgili olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

ARTUKLU’DA SEÇİM SONUÇLARI ŞÖYLE OLMUŞTU

EMİN IRMAK             25.895      BDP       %35,84

 

SERDAL YAY              25.306      AKP       %35,03

 

ŞAKİR NUHOĞLU      17.927        SP          %24,81

 

YAHYA TURAN           1.026       HUDAPAR   %1,42

 

FARUK BULUT              728           CHP       %1,01

 

MEHMET NUR ABAK      484           BBP        %0,67

 

YILMAZ OLĞAÇ             408           MHP      %0,56

 

Mardin'in Gökçe köyünde barış yemeği esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu göğsünden vurularak ağır yaralanan Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Gökçe köyünde seçim günü Yıldırım ailesi arasında çıkan muhtarlık kavgası nedeniyle yaşanan husumeti yatıştırmak ve aileleri barıştırmak için barış yemeği verildi. 

BARIŞ YEMEĞİNDE SİLAHLAR KONUŞTU

BDP Artuklu Belediye Eşbaşkanı Emin Irmak'ın barış yemeğine katılmak için gittiği köyde, barış yemeği sırasında yeniden kavga çıktı. Aileler arasındaki kavga silahlı çatışmaya dönüşürken, kurşunlardan biri Irmak'ın göğsüne isabet etti.

Kurşunun Irmak'a isabet etmesinin ardından, Irmak ambulansla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane doktorları ise Irmak'ın şuurunun açık olduğunu durumun ağır olduğunu belirterek acil kana ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Irmak ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, "Sayın Eş Başkanımız aileleri barıştırmak için köye gitmişti. Barış yemeği sırasında silahlı saldırıya uğradı. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şu anda doktorlardan alınan bilgiye göre kanın durdurulması için acil müdahale edilmiş. Durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayın tam olarak nasıl olduğunu anlamış değiliz, biz olayı araştırıyoruz. Sadece silahlı saldırı olduğunu biliyoruz. Eş başkanımızın daha önce karıştığı bir kan davası ya da farklı bir olay yok" dedi.

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve BDP'lilerin hastane önüne gittiği bildirildi.