Osmaniye’ye bağlı Kadirli ilçesinde 20 yaşındaki Emine Fırat babası Müslüm Fırat tarafından öldürüldü. Emine Fırat’ı katleden babası Müslüm Fırat’ın BDP’nin ilçe yöneticisi olduğu belirtildi.

BDP'DEN SERT AÇIKLAMA

BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Osmaniye’ye bağlı Kadirli ilçesinde bir kadın katliamı daha yaşandığı belirtilerek, “20 yaşındaki Emine Fırat babası Müslüm Fırat tarafından 9 kurşunla katledildi. Her gün onlarca kadının katledildiği bu ülkede artık kadın cinayetlerine biz kadınların tahammülü kalmamıştır. Emine Fırat’ı katleden babası Müslüm Fırat’ın partimizin ilçe yöneticisi olması ise, bu katliamı daha da kabul edilemez kılıyor” denildi.

DÖKH FIRAT'IN KATLEDİLMESİNİ KINADI

Osmaniye'de birlikte kaçtığı kişinin kendisini terk etmesi üzerine yeniden baba evine dönen Emine Fırat adlı genç kadın, babası tarafından 9 kurşunla katledilmesi üzerine harekete geçen Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Adana bileşenleri, yaşamını yitirmesi sonrası Osmaniye Asri Mezarlığı'na defnedilen Fırat'ın mezarı başında basın açıklaması yaparak katliama dair tepkilerini ortaya koydu.

Grup "Kadın kırımı toplum kırımıdır, kadın katliamlarına son" pankartı açarak "Jin jiyan azadî" dövizleri taşındı.

Mezar başında konuşma yapan BDP Kadın Meclisi üyesi Emine İnan, son zamanlarda kadınların namus adı altında öldürülmelerinin gözle görülür bir derecede arttığını vurgulayarak "Biz kadınlar olarak bu vahşeti şiddetle kınıyoruz. Kadın aktivistleri olarak bu tür olayların takipçisi olacağız. Erkek egemen zihniyetin kadına karşı işlediği her türlü cinayet ve şiddet karşısında Kürt kadınlarını bulacaktır. Namus adı altında hemen hemen her gün bir kadın katlediliyor. Artık bu zihniyetin değişmesi lazım ve bunun için gereken mücadeleyi vereceğiz" şeklinde konuştu.

İnan'dan sonra BDP PM üyesi Suzan Kılıç da kısa bir konuşma yaptı. Sözde namus adı altında kadınlara reva görülen namus kıyımının büyük bir cehaletin ürünü olduğunu ifade eden Kılıç, "Bu düşünce tarzının değişmesi lazım. Erkek hegemonyası altında yaşamak istemiyoruz. Kadının özgürleşmesi gerekiyor. Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez, toplum özgürleşmeden bu düzen böyle devam edecektir" dedi. (Akşam, Yüksekovahaber)