Cumhur İttifakı'nda AKP sıralarından seçime katılan Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Haziran seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te soruları yanıtlayan Destici, Cumhur İttifakı'nın HDP barajı aşamazsa 400'ün üzerinde vekil çıkaracağını söyledi.

HDP'nin barajı aşamayacağına inandığını, aşarsa da 350 vekil çıkaracaklarını savunan Destici, şöyle konuştu:"Öncelikle şunu ifade edeyim, Sayın Erdoğan lehine 1. turda bitecek. Bunu sahada net görüyoruz. Milletvekili seçimlerinde de sürpriz beklemiyorum. Cumhur İttifakı lehine bitecektir. Cumhur İttifakı'nın 350 gibi bir sayıyla seçileceğini, HDP barajı aşamazsa 400'ün üzerinde görüyorum. HDP barajı aşamayacak gibi görüyorum. HDP'nin aşmaması da gerekir. HDP eşittir PKK. Ben Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden siyasileri de kınıyorum. Bana göre, ha Murat Karayılan, ha Selahattin Demirtaş. Biri dağdaki, biri Brüksel'deki, biri Meclis'teki vazifesini yapıyor. Benim bildiğimi diğer siyasiler bilmiyor mu?"