Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün işyerinden, 'maske takmadığı ve korona temaslısı olduğu' gerekçesiyle ters kelepçe takılarak gözaltına alınması sonrası soruşturma başlatıldı.

Yümlü, sosyal medyada yayın yapan bir televizyon kanalında iktidarı eleştirmiş daha sonra gözaltına alınmıştı. Yümlü, katıldığı programda, "'Konuşursan seni içeri atarım', 'konuşursan sana ceza keserim' korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten?" ifadelerini kullanmıştı.

Olayın ardından açıklama yapan Yümlü, “İş yerime gelen, memur olduğunu söyleyen ancak memur olduklarını düşünmediğim, mafya duruşlu, insan dilinden anlamayan yapıya sahip iki sağlık personeli. Bunlar polis ekiplerine ne anlatmışlardı ki, polisler bana tepki koydular. İkinci ekip geldiğinde ne anlatıldı ki, yalvarmama rağmen, rica etmeme rağmen müşterilerim ve komşu esnafın gözü önünde ters kelepçe takılıp katil muamelesiyle karakola götürüldüm. Karakolda hiçbir ifademin alınmaması üzerine, 'buranın amiri memuru kim' diye feryat ettim. Neden kelepçe takıldığını sormama rağmen kimseden cevap alamamam beni üzmektedir. Kendi adlarına raporlar yazıp beni hastaneye götürüp, rapor aldıktan sonra iş yerime bırakmaları beni düşündürmektedir. İşin siyasi boyutu vardır yoktur ama ben bunun bir komplo olduğunu düşünmeye başladım. Panik atak tedavisi gördüğümü memurlara söyledim, bana 'öl' diye cevap verdiler" diye konuşmuştu.

'İKTİDARI ELEŞTİRMESİYLE DİREKT BİR İLİŞKİ YOKTUR'

Parti binasında basın açıklaması düzenleyen BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, ilgili polisler hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Zor, “Kendi beyanıyla bu olayın bir televizyon programında iktidarı eleştirmesiyle direkt bir ilişki yoktur. Çünkü onlarca insan iktidarı eleştiriyor. Biz de iktidarın doğrularına 'doğru', yanlışlarına 'yanlış' diyoruz ve demeye devam edeceğiz. Olaydan haberdar olduğu andan itibaren Genel Başkanımız Mustafa Destici, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bilgilendirdi, Ordu Valimiz Tuncel Sonel’i arayarak görüştü. Ben de sayın valimizle iki kere telefonla görüştüm. Bugün makamında görüşerek buraya geldim. Sayın vali personelleriyle ilgili soruşturma başlattığını söyledi. Biz partinin bütün kademelerinde görevli kişilerle bu hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi.