İngiliz yayın kuruluşu BBC, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan arasındaki ses kaydını yayınladı.

BBC, 17 Aralık'ın yıl dönümünde yaptığı haberinde Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği belirtilen 'sıfırlama' ses kaydından bir bölüm yayınladı.

17 Aralık 2013'te başlayan büyük yolsuzluk operasyonunun yıl dönümü, yabancı basın kuruluşlarında da haber olmaya devam ediyor.

İngiliz basın kuruluşu BBC, Mark Lowen imzasıyla yayınlanan haberinde, Erdoğan ile oğlu Bilal arasında, operasyonun başladığı sabah geçtiği belirtilen konuşmaya yer verdi.

17 Aralık sabahı yapıldığı anlaşılan telefon görüşmesinde Başbakan Erdoğan oğlu Bilal Erdoğan'ı arıyor ve yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu haber verdikten sonra "Evdeki paraları güvenli bir yere kaldır" talimatı veriyordu.

Ses kaydında Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan’dan paraları sıfırlamasını istiyordu.

Talimatın ardından bir süre sonra Tayyip Erdoğan'ı arayan Bilal Erdoğan ise paranın büyük bir kısmının önceden belirlendiği gibi başka yerlere nakledildiğini bildirdikten sonra "30 milyon euro gibi bir rakam kaldı" diyordu. Sonra 730 bin dolar ve 300 bin lira daha kaldığı konuşuluyordu.

Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına göre, bir operasyon halinde paraların ne şekilde saklanacağına dair önceden plan yapıldığı da anlaşılıyordu.

Ses kaydında Erdoğan “telefonlarla konuşmayın” uyarısı da yapıyordu. Erdoğan kısık sesle konuşmaya çalışıyor ve ikilinin oldukça tedirgin oldukları anlaşılıyordu.