BBC işvereninin uzlaşmaz tutumu nedeniyle tıkanan toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecine karşı BBC çalışanlarının grevi devam ediyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikasında (TGS) örgütlü BBC İstanbul Bürosu çalışanları, İstanbul’da yaşanan yoğun kar yağışına rağmen hakları için kararlılıkla grevlerini sürdürüyor.

Grevin 11. gününü geride bırakan gazeteciler yaptıkları kardan adama “Grev Gözcüsü” önlüğü giydirip “BBC’de 11 gündür grev var” dedi.

Grevin 10. gününde ise Türkiye Gazeteciler Sendikası resmi sosyal medya hesabından bir tweet atmış ve “Gözlerimizdeki ‘kar’arlılığı görüyor musunuz? BBC grevi 10. Gününde” demişti. Grevci çalışanlar başka bir paylaşımda da yine kar yağışına ve sürdürdükleri mücadeleye gönderme yaparak "Ayağımızı yere sağlam basıyoruz" dedi.

ENFLASYONUN ALTINDA ZAM ÖNERMİŞTİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi BBC çalışanları “Hakkımızı istiyoruz” diyerek 7 Ocak’ta greve çıkmıştı. İşveren 2020 yılında enflasyonun çok altında (yüzde 7) zam yapmıştı.

Bu yıl için de benzer şekilde gerçek enflasyonun çok altında teklifle masaya gelen patron, yüzde 20 zam önerdi.

Bir yandan Türkiye'de alım gücünün hat safhada düştüğü, diğer yandan sterlinin TL karşısında büyük ölçüde değer kazandığı koşullarda yapılan öneri çalışanlarca tepkiyle karşılandı.

Masaya getirilen zammın enflasyonun çok altında olduğunu belirten BBC çalışanları, greve çıktı. TGS, BBC çalışanlarının ücretlerinin alım güçlerini koruyacak şekilde düzenlenmesini talep ediyor.