Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasına az bir zaman kaldı. Henüz tatil hazırlığı yapmayanlar için mobil yardımcılar var. Artık pek çok bilgiye ulaşmada kullandığımız mobil aplikasyonlar, hem tatil öncesinde hem de tatil sırasında hayatı kolaylaştırıyor. Uçak, otobüs bileti, otel rezervasyonu, gidilen bölge hakkında bilgi gibi konularda herkese yardım ediyorlar. Yurtiçi ve yurtdışı tatilleri için otel, yolculuk, araç kiralama gibi konularda bilgiler veren pek çok yeni mobil uygulama bulunuyor. Her türlü seyahat planını kolaylaştıran cebinizden kolayca indirebileceğiniz ücretsiz uygulamalar var.

Nereye gitmeli

Karar vermenizde yardımcı olacak uygulamalar var. Trip Advisor gibi aplikasyonlarla şehirler ve ülkeler hakkında yüzlerce gezginin bıraktığı bilgileri okuyarak kararınızı verebilirsiniz. Seyahat etmek isteyenlere rehberlik görevi görüyor.

Gideceğiniz yer ya da gezeceğiniz nokta ile ilgili oraya sizden önce giden insanlar tarafından bırakılan olumlu-olumsuz, farklı bakış açılarını okuyabiliyorsunuz. Harita kısmında da CityMaps gibi uygulamalar imdada yetişiyor.

Uygun fiyatlı bilet

Tatil planları yapanların en büyük isteği, uygun fiyatlı uçak, otobüs veya tren bileti bulabilmek. THY, TCDD, Pegasus, Kamil Koç gibi firmaların kendi mobil uygulamaları var. Bunlar haricinde uygun fiyatlı bilet seçeneklerinin bulunabildiği alternatifler var. Skyscanner en bilineni. Online Terminalim, eDreams, Hepfly, Enuygun, Aerobilet gibi aplikasyonlarla en uygun fiyatlı uçak biletini araştırabilirsiniz. Tatile otobüsle gidecek olanlar ise OnlineTerminalim.Com, TikoBus, oBilet uygulamasını kullanabiliyor. En uygun fiyatlı otobüs biletlerini görürken satın alma da yapabiliyorsunuz.

Hangi otelde kalmalı

Yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerde en çok maliyeti artıran faktörlerin başında konaklama geliyor. Hostelden en pahalı otele kadar seçenekler var. Bütçenize uygun bir otel bulmak için de araştırma yapmanız şart. Booking, BookinTurkey, Trivago, Hotels.com, HotelTonight, Lastoda gibi uygulamalardan çeşitli tatil yörelerindeki en iyi ve bütçenize en uygun otel ve pansiyonu bulup rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Kullanıcı görüşlerine de göz atabilirsiniz. Sırt çantasıyla tatile çıkacak gençlere ise Hostelworld gibi uygulamalar yol gösteriyor.

Para birimi ve çevirmen için

Gittiğiniz her ülkenin para biriminin TL karşılığını bilmeniz zor. Özellikle yurtdışı seyahatinde böyle bir yardımcı şart. En bilineni XE Currency. Finanzen, Doviz.com gibi uygulamalarla da bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Kur farklarından dolayı da zarar girme riskini en aza indirebilirsiniz. İnternet olmadığında da offline da çalışabiliyorlar. Mobil cihazlara yüklenen çeviri uygulamaları hayat kurtarabiliyor. Google Çeviri başta olmak üzere Sesli Sözlük, Zargan, iTranslate, Konuş ve Çevir gibi uygulamalardan biri işinizi görebilir. Özellikle çevrimdışı kullanılabilenleri tercih etmeye çalışın.

Popüler yeri kaçırmayın

Yeni bir şehre ya da tatil merkezine mi gittiniz? Yolunuzu bulmak için navigasyon ve lokasyon bazlı servislere ihtiyacınız olacak. Lokasyon bazlı keşif uygulamalarının en yaygınlarından biri Aroundme. Yakınınızdaki benzincileri, restoranları, barları, otelleri, hastaneleri gösteriyor. Seçtiğiniz yerin tüm yorumlarını, açılış ve kapanış saatlerini, yol tarifini, iletişim bilgilerini, ücretsiz Wi-Fi bilgilerini, kredi kartı kabul edip etmediğini görebilirsiniz. Gittiğiniz şehirde popüler yerleri görmeden dönmek istemiyorsanız Triposo tarzında uygulamalar da var. Şehrin en popüler yerleri, mutlaka yenilmesi gereken yemekleri, mutlaka görülmesi gereken mekânları konusunda bilgi veriyor.

Kaynak: Milliyet http://www.milliyet.com.tr/tatile-mobil-hazirlik--ekonomi-2269109/