Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Türkiye'de herkes biliyor ki en büyük talep adalet talebidir. Adalet talebi, 'adalet' demekle olmuyor" dedi. 

Antalya'nın Serik ilçesinde partisinin bayramlaşma programına katılan Baykal, Türkiye'deki gidişatın sürpriz olmadığını ve kendilerinin bunu öngördüğünü dile getiren Baykal, referandumdaki söylediklerinde haklı çıktıklarını söyledi. Meclisin aylardır kapalı olduğunu belirten Baykal, sürekli kararname çıkarıldığını belirtti.

Adalet krizinin ağırlaştığını belirten Baykal, "Arkadaşlarımız Türkiye'deki adalet krizine dikkati çekmek için adalet konusundaki yaşanmış büyük çarpıklıklara hukukta, eğitimde, ekonomide her alanda adalet özleminin artık önlenemez bir talep haline geldiğini ortaya koymak için güzel çalışmalar yaptılar. Toplum büyük bir ilgiyle izledi.

Türkiye'de herkes biliyor ki en büyük talep adalet talebidir. Adalet talebi, 'adalet' demekle olmuyor. Ne olacak adalet? Belli bir siyaset ülkeye hakim olacak. O siyaset anayasayı ona göre yapacak, kurumlar ona göre işlemeye başlayacak. Hukuk devreye girecek. Siyaset yargıya hükmedemez hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Baykal, birliğin, karşılıklı protokol imzalanarak değil, doğru hedef koyarak, doğru söylemlerle sağlanabileceğini vurguladı.