HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, “Kürtleri düşman olarak gören herkese verilecek en iyi cevabın ittifaktan geçtiğini düşünüyorum. Bana soracak olursanız biz Kürtler birbirimize mecburuz, kaderimiz bir. Bu yüzden kurtuluş da birlikte gelir, yok oluş da. Halklar bizden ittifakı sağlamamızı istiyor. Halkın bu yönlü taleplerine çözüm olacağız" dedi.

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP heyetinin 21 Eylül'de KDP Başkanı Mesut Barzani, YNK, Goran Hareketi, Yekgirtuya İslami ve Komalaye İslami hareketi ile temaslarına dair değerlendirmelerde bulundu.

HDP heyeti olarak temel amaçlarının Kürdistan'ın güneyi ile kuzeyi arasında kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi olduğunu ifade eden Baydemir, ziyaretlerinin bir diğer amacının Kürtler arasında ittifak oluşturmak olduğunu söyledi.

"Amacımız Kürtlere dönük saldırılara karşı ittifak kurmaktı" ifadelerini kullanan Baydemir’in açıklamaları şöyle:

'SİYASİ SÜRTÜŞME KÜRTLERİN ZARARINA OLUR'

"Kürtlerin birbiri ile siyaseten sürtüşmesi Kürtlerin zararına, Ankara, Tahran, Bağdat ve Şam'ın ise yararınadır. Onlar Kürtleri sıkıştırarak boğmak, şimdiye kadar mücadele ile elde ettikleri tüm kazanımları ellerinden almak istiyorlar

Kürtleri düşman olarak gören herkese verilecek en iyi cevabın ittifaktan geçtiğini düşünüyorum. Kurduğumuz temasların ulusal kongrenin toplanmasına ön ayak olmasını istedik. Bu amaçla bulunduğumuz ziyaretlerin bir kereyle kalmaması için bizler çaba içerisinde olacağız. Bunun sonucunda da Kürdistan topraklarında ittifak kurulacağına inanıyorum.

'BİZ KÜRTLER BİRBİRİMİZE MECBURUZ!'

"Emin olun eğer Rojava'da verilen mücadele olmasaydı, bugün korkmadan tankları ile topları ile Rojava'ya da girerlerdi. Bana soracak olursanız biz Kürtler birbirimize mecburuz, kaderimiz bir. Bu yüzden kurtuluş da birlikte gelir, yok oluş da. Nasıl ki Mahmur'da, Kobani'de, Şengal'de nice Kürt birliği birleşip, destansı zaferlere imza attı. Siyasette bu temelde birlik, beraberlik kurarlarsa inanıyorum Kürtlerin doğuşu daha büyük olacaktır. Bugün Kürt halkı üzerindeki saldırıları da, aslında Kürtlerden duydukları korku ile eşit düzeydedir. Ne kadar korkarlarsa şiddetin de dozunu o kadar arttırıyorlar"

(Kaynak: DİHA)