Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, BDP'nin Genç İlçe örgütünün yemeğine katılmak için geldiği Bingöl'de parti binası önünde 1500 kişiye hitap etti.

Bingöl'de 15 Mayıs 2011 tarihinde polis otosuna düzenlenen saldırı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve yargılandığı mahkemede ömür boyu hapse çarptırılan o zaman lise öğrencisi olan Gülsüm Koç'un gizli tanık ifadesiyle mahkum olduğunu hatırlattı. Bölge halkına ya cezaevlerindeki Kürtlerin özgürlüklerine kavuşacaklarını ya da kendilerinin onların yanına gidecekleri sözü verdiklerini belirten Osman Baydemir, şunları söyledi:

'BÖYLE ADALET TECELLİ ETMEZ'

"Bugün onlardan bazıları özgürlüklerine kavuşmuş olmalarından dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Ama sözümüz söz. İçerde hukuka aykırı şekilde halkın iradesinin tek bir ferdi zindanda kaldığı müddetçe bizler kendimizi özgür hissetmeyeceğiz. Bingöl halkının bir evladı olan gencecik lise öğrencisi Gülsüm, ömür boyu hapse mahkum edildi. Allah'tan reva mı bu? Böyle kardeşlik olmaz. Böyle adalet tecelli etmez. Böyle halklarımız kucaklaşamazlar. Gelin bu hukuksuzluktan, bu adaletsizlikten biran önce vazgeçin."

FIRAT ANLI'NIN KONUŞMASI

Osman Baydemir'le birlikte Bingöl'e gelen, 'KCK' davasından bir süre önce tahliye edilen Yenişehir Belediye Başkanı BDP'li Fırat Anlı da konuşma yaptı. Kürtlerin 90 yıldır zulme uğradığını söyleyen Anlı, buna rağmen barış talebinden vazgeçmediğini söyleyerek buna Gülsüm Koç'u örnek gösterdi. Anlı şöyle dedi:

"Bizler bu halkın evlatları olarak, bu halkın kendi topraklarında daha iyi yaşaması için, kendi kimliğiyle, kendi diliyle özgür bir şekilde yaşaması için inancına ve kendi değerlerine sahip çıkması için üzerimize ne düşerse yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bunun bedelini ödemeye hazırız. Şimdi 28 Şubat'ın generallerini içeriye tıkıyorlar. Peki 28 Şubat'ta bu generaller toplantılar yaparken ortada görünmeyenler, kaçanlar, gizlenenler bugün 28 Şubat'ın mağduru olarak çıkıp hesabını soramazlar. Rahmetli Erbakan'ın Bingöl'de kullandığı bir cümle yüzünden siyasi hayatına nerdeyse son vermek istediler. Siz ne mutlu Türküm derseniz, buradaki insanlarda ne mutlu Kürdüm der."

BDP Bingöl il binası önünde toplanan kalabalığa hitap ettikten sonra Baydemir ve Anlı Genç İlçesi'ne geçti. (CNN TÜRK)