HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Afrin operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Afrin operasyonuna destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Baydemir, "Sayın Kılıçdaroğlu siz aynı zamanda ÖSO ile yani aynı zamanla El Kaide ile, Ahrar uş-Şam ile yani IŞİD’in tüm türevleriyle ittifak yapıyorsunuz. Yarın işgal ettikleri topraklarda zulüm örgütleyecekler. Bakın, ÖSO’yu oluşturan bileşenlere, birliklere" dedi.

Afrin'in savaştan kaçan insanların sığındığı bir barış alanı olduğunu söyleyen Baydemir, "AKP - MHP - CHP koalisyonu Suriye’de tankın, topun girmediği yere savaşı taşıdılar" dedi.

Baydemir'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Daha geçtiğimiz gün Başbakan'ın medyaya verdiği 15 maddelik talimatnamesi andıçlamadır. Topluma susun demektir, medyayı tehdit etmektir. Çünkü hakikat ve toplum yüz yüze gelirse bunlar 5 gün iktidarda kalamaz. Bu toplum hakikate erişirse vicdanları harekete geçecek. Ve o kurmaya çalıştıkları parti devleti oluşamayacak. 

Millet iradesinin açığa çıkmaması operasyonudur Afrin’e düzenlenen kızıl elma operasyonu. Bu, zeytin dalı operasyonu değildir. Bu, milletin anasına tabut gönderme operasyonudur. Hani milletin anası ağlamasındı? İşte gelinen nokta bu.

SAYIN KILIÇDAROĞLU IŞİD TÜREVLERİYLE İTTİFAK YAPIYORSUNUZ

AKP de, MHP de, CHP de; bu koalisyon kızıl elma koalisyonudur. Bir çift sözümüz de Kılıçdaroğlu’na; Sayın Kılıçdaroğlu siz aynı zamanda ÖSO ile yani aynı zamanla El Kaide ile, Ahrar uş-Şam ile yani IŞİD’in tüm türevleriyle ittifak yapıyorsunuz. Yarın işgal ettikleri topraklarda zulüm örgütleyecekler. Bakın, ÖSO’yu oluşturan bileşenlere, birliklere. 12 yaşındaki Filistinli çocuğun kafasını kesen, kadınları recm eden bir anlayıştır bu anlayış.

Tüm Türkiye halkları çok iyi bilmelidir ki neredeyse 6 yıl süren Suriye iç savaşında Afrin bölgesi bir barış vahası idi. Savaştan kaçan insanların sığındığı barış alanıydı. AKP - MHP - CHP koalisyonu Suriye’de tankın, topun girmediği yere savaşı taşıdılar. 

Amaç ne? AKP açısından, AKP Genel Başkanı açısından esas bir amacı var. Sadece Kürt düşmanlığı değil, 2018’e çekeceği başkanlık seçiminde bu düşmanlığı kullanmak. Toplumun sorgulama hakkını ortadan kaldırıp kendi rejimini inşa etmek. 

NUMAN KURTULMUŞA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Sayın Numan Kurtulmuş “HDP safını belli etsin” demiş. Ben Sayın Kurtulmuş’a çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer bu vicdansızlıktan kurtulmak istiyorsanız bir kez daha sizi Maide Suresini okumaya davet ediyorum. Bir kavme olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Adaletli olun çünkü o takvaya daha yakındır. Allahtan korkun, Allah yaptıklarımızdan haberdardır. 

Sayın Kurtulmuş, sen Allah’tan mı korkuyorsun, reisinden mi korkuyorsun? Eğer Allah’tan korkuyorsan çık reisinin karşısına de ki; bir kavme olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin. De ki; bu savaşı durdur. De ki, Kobanî’de yaşayan Kürtler de bu ümmetin parçaları. De ki o Kürtler Selahattin Eyyubi’nin, Çanakkale‘de yatanların torunları. Almışsın tankını topunu Kürdün evini bombalıyorsun. Mekkeli müşrikler bile bu kadar dine imana saldırmamışlardır. Bunların neresi Müslümanlık? Bunlarla hangi Müslümanlığı hangi ümmeti inşa edeceksiniz. Bunlar felakete götürür.

Sayın Kurtulmuş bizim safımız çok açık. Biz barışın, özgürlüğün, adaletin safındayız. Sizin gibi zırt pırt saf da değiştirmiyoruz. Bakanlık teklif edildiğinde yoldaşlarımızı, arkadaşlarımızı yarı yolda bırakmıyoruz.

AKP - CHP - MHP genel başkanlarının davetiyle ruh çağırıyorsunuz. Biz o ruh seanslarında olmayacağız. O ruh seanslarında size gelecek ruhlar da bellidir. Ya Hitler’dir, ya Mussolini’dir ya Saddam’dır. Kemal Bey’in dahliyetiyle başka kim gelecek göreceğiz. 

Kızıl elmayı mı yoksa üçünüz beraber ayvayı mı dişleyeceksiniz, göreceğiz.

Kızıl elma dediğimiz özü itibariyle şirktir. Niye? Çünkü mülk Allah’ındır. Sen kalkmış ne yapıyorsun, kızıl elmayı dişliyorsun. Kızıl elmayı mı yoksa üçünüz beraber ayvayı mı dişleyeceksiniz, göreceğiz. Bu yol felakete götürür. Talat Paşaları, Enver Paşaları açın okuyun. Nasıl felakete sürüklendiler.