Batman merkeze bağlı Yolveren Köyünde ikamet eden Ezidi Mehmet Alcu, Irak'lı Ezidi sığınmacıların geri dönmesinden sonra yine yalnız kaldı.

Yolveren (Çınerya) Köyünde tek başına ikamet eden Muhtar Mehmet Alcu, köyünü Avrupa şehirlerine değişmediğini belirtti.

Geçen sene Irak'ın Şengal bölgesinden gelen Ezidileri köyde misafir eden Alcu, Ezidilerin geri dönmesiyle beraber köyde yine tek başına kaldı.

Köyde ikamet eden Ezidilerin 30 yıl önce köyü terk ederek Almanya'ya göç ettiklerini belirten Alcu, geçen sene IŞİD'ten kaçarak köye gelen Irak'lı Ezidilerin de geri döndüğünü söyledi.

20 Irak'lı Ezidi ailesinin aylarca köyde kaldığını ancak yeniden memleketlerine gitmeleriyle yeniden yalnız kaldığını ifade eden Alcu, "Köyün tek sakini, muhtarı ve tek seçmeni olarak kaldım" dedi.

EZİDİ SIĞINMACI SAYISI AZALDI

Geçen sene Irak'ın Şengal, Sincar ve Zaho bölgesinden gelen 1.500 civarında Ezidi'den 1.000 Ezidi'nin geri gittiğini sözlerine ekleyen Alcu, "Ezidiler IŞİD saldırısı ile buralara kadar göç ettiler. Kimileri Ezidi köylerine dağıldı, kimileri de Batman Belediyesinin misafiri oldu ama son 2 ayda çoğu geri döndü" dedi.

KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru (Kelhok) köyünden 35 yıl önce Almanya’ya yerleşen 8 çocuk babası 80 yaşındaki Reşo Baran, doğduğu yerde son yolculuğuna uğurlandı.

Almanya’da yaşayan Beşirili Ezidiler vasiyetleri gereği topraklarında defnediliyor. Almanya-Oldenburg’da yaşayan 80 yaşındaki Reşo Baran’ın, cenaze törenine Beşiri’nin önde gelen aileleri ile Ezidiler katıldı.