Diyarbakır'da dün yapılan ev baskınlarında aralarında Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya ve Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistlerinin de bulunduğu 22 kadının gözaltına alınmasına tepki gösteren TJA'lı kadınlar, Batman'da basın açıklaması düzenledi. Yılmaz Güney Parkı’nda bir araya gelen kadınların eylemine HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Eş Başkanı Rümeysa Deniz Kaya ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Metin Yoksu'nun Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, “Kadın Mücadelesi Engellenemez” pankartının açıldığı açıklamada HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Gurbet Doğan konuştu.

'AMAÇ KADINLARI SUSTURMAK'

Doğan kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü başta olmak üzere katılmış oldukları yasal ve barışçıl eylem ve etkinlikler gerekçe gösterilerek gözaltına alındığını hatırlatarak konuşmasına başladı.  Doğan yapılan operasyonun toplu gözaltı şeklinde olması ve listenin tamamının kadınlardan oluşmasının ise Kürt kadın mücadelesine verilmek istenen bir gözdağı amacı taşıdığını vurguladı.

‘NEWROZ ÖNCESİ GÖZALTILAR TESADÜF DEĞİL’

Newroz Bayramı öncesi gerçekleştirilen gözaltı operasyonun tesadüf olmadığını belirten Doğan, “Zamanlamanın 8 Mart'ı yeni uğurladığımız ve Newroz’u karşıladığımız bu günlere denk getirilmesi tesadüf değildir. Zamanlamanın İstanbul Sözleşmesi feshinin yıl dönümü haftasına denk getirilmesi tesadüf değildir. Dün olduğu gibi bugün de hedefinde olduğumuz bu yargı şiddeti bizi yıldıramaz, tüketemez ve azaltamaz. Bizim kadın özgürlük mücadelesine ve barışa olan inancımızı güçlendirir. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz; boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Her saldırı ve baskıyı mücadeleyle, direnişle karşılayacağız ve diyoruz ki vardık, varız ve var olacağız” dedi.