Batman Gercüş’te aralarında asker, polis ve korucuların da olduğu 27 erkeğin bir çocuğa istismarda bulunması ve çocuğun hamile kalmasını açığa çıkaran habere erişim engeli getirildi.

Jin News, Batman’ın Gercüş ilçesinde aralarında asker, polis ve korucuların da bulunduğu 27 kişinin bir çocuğa istismarda bulunduğunu, iki kadını ise fuhşa sürüklediğini ortaya çıkarmıştı.

Haberi yapan muhabir özel harekât polisleri tarafından tehdit edilirken, istismara ilişkin 5 Aralık’ta yayımlanan “Gercüş tecavüz soruşturması: Uzman çavuş, polis, korucu 27 isim var” başlıklı habere ilişkin yayın yasağı getirildi. Jin News yasağı, "Ajansımızın Gercüş haberine erişim engeli" başlığıyla duyurdu. Kararın, Gercüş Sulh Ceza Hâkimliği tarafından alındığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Gerçüş'te 15 yaşındaki bir çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğunun öğrenilmesi üzerine cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Olaya ilişkin aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da olduğu 27 erkeğin ismi geçiyor.